Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dnes začal první výslech Dahlgrena v souvislosti s vraždou Brně

Kriminalisté dnes zahájili první výslech Američana Kevina Dahlgrena v ČR, ve kterém by jim mohl vysvětlit motiv čtyřnásobné vraždy v Brně-Ivanovicích. Výslech se koná ve věznici v Brně-Bohunicích.

Doplnění spisu o výslechy, znalecké posudky a další informace potrvá měsíce. Pak bude možné předat státnímu zástupci návrh obžaloby. Řekl to Luděk Blahák z jihomoravské kriminální policie, který se kauzou zabývá.

"Schází nám toho ve spisu dost. Nejde jen o samotný výslech cizince, který nám snad motiv činu vysvětlí," uvedl Blahák.

Právě motiv vraždy je pro kriminalisty záhadou. Na jedné straně jsou čtyři mrtví a zdokumentované místo činu. Na druhé straně jsou podle spisu důkazy svědčící proti Dahlgrenovi, které byly tak jasné, že jej USA vydaly k trestnímu stíhání do ČR.

Proč byla ale čtveřice Dahlgrenových příbuzných zavražděna, to se stále neví. Spekulovalo se o psychických problémech Američana. "Jen vypracování znaleckých posudků z oboru psychiatrie a psychologie potrvá zhruba dva měsíce," uvedl Blahák. Z posudků především vyplyne, zda si obviněný uvědomoval důsledky svého jednání. Pokud ne, nemohl by být odsouzen za vraždu. Za tu mu nyní hrozí až doživotní pobyt za mřížemi.

Blahák uvedl, že na místě činu byly zajištěny četné stopy. "Bez přítomnosti obviněného jsme neměli možnost je porovnat. K tomu se dostaneme až nyní," doplnil Blahák. Podrobnosti k výslechu Dahlgrena a jeho pobytu ve věznici ale neuvedl.

Advokát Američana Richard Špíšek dnes řekl, že další postup je na policii. Zatím nemá informace o tom, že by stížnost Dahlgrena na to, že byl v pondělí vzat do vazby, již dorazila ke Krajskému soudu v Brně. Ten o ní rozhodne. Očekává se, že to bude za několik týdnů. Daghlgren byl vydán do ČR v pondělí.

Téhož dne v policejní cele požádal, aby byl stíhán na svobodě. Soudce Michal Kabelík to zamítl a nepřipustil ani jednání o propuštění na kauci. Kolik chtěl Američan za propuštění na kauci nabídnout, se tedy neví. Je umístěn na standardním oddělení věznice v Brně-Bohunicích. Údajně nemá žádné speciální požadavky související s pobytem v tomto nápravném zařízení.

Zdroj: ČTK

Štítky Kevin Dahlgren, vražda, Česko, Brno-Bohunice, Ivanovice, USA, Krajský soud v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes začal první výslech Dahlgrena v souvislosti s vraždou Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.