Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj finančně podpoří rehabilitační péči u dětí s tělesným postižením

Rada Jihomoravského kraje schválila finanční podporu pro Dětskou léčebnu pohybových poruch v Boskovicích. A to konkrétně na pořízení rehabilitačního přístroje – stabilometrické plošiny. Tento přístroj je využíván pro testování a nácvik rovnováhy u dětí.

Nejčastějším onemocněním u pacientů je dětská mozková obrna a dále pak ortopedické vady a poúrazové stavy, které mají negativní odezvu na pohybovém aparátu. Tím, že se pořídí tato plošina, tak dojde nejen ke zkvalitnění rehabilitační péče, ale pro lékaře bude dostupná i kompletní dokumentace o průběhu léčby, zejména v oblasti stability dítěte,“ řekl náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

Stabilometrická plošina poskytuje i zpětnou vazbu, tímto umožňuje reedukovat držení těla a rovnováhy. Měřitelným kritériem, které lze u této metody využít, je počet pacientů s pozitivním zpětným efektem, za pozitivní výsledek by při užití stabilometrické plošiny bylo považováno zlepšení funkcí rovnovážného systému u 60 procent klientů.

Celkové výdaje na pořízení tohoto přístroje činí 212 500 korun. Z vlastních prostředků Jihomoravského kraje uhradíme 42 500 korun. Na zbývající část, tedy 170 000 korun, bude podána žádost na ministerstvo zdravotnictví,“ dodal náměstek hejtmana Roman Celý.

Tisková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, Boskovice, Stanislav Juránek, Roman Celý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj finančně podpoří rehabilitační péči u dětí s tělesným postižením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.