Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Před GP pojedou ulicemi Brna i motocyklové legendy Read a Gardner

Motocyklové legendy Angličan Phil Read a Australan Wayne Gardner budou hlavními osobnostmi čtvrteční vzpomínkové jízdy ulicemi Brna. Akce připomene 50 let od prvního závodu mistrovství světa na Masarykově okruhu.

Ze zahraničních závodníků se představí ještě Španěl Aleix Espargaró, Ital Danilo Petrucci, Němec Stefan Bradl a Švýcar Tom Lüthi. Čtvrteční vzpomínková jízda se uskuteční od 10:30, její trasa povede od Nové radnice přes Dominikánské náměstí na náměstí Svobody. Z českých jezdců na ní nebudou chybět bývalé motocyklové hvězdy Peter Baláž, Bohumil Staša ani současní závodníci Karel Abraham, Karel Hanika a Jakub Kornfeil.

"Po dohodě s promotérem pojede Abraham tuto jízdu na ostrém závodním motocyklu MotoGP Honda RC213V-RS. V Brně to bude v novodobých dějinách poprvé, co fanoušci mohou vidět ostrou závodní motorku jet mimo závodní okruh," uvedl mluvčí Automotodromu Jiří Smetana.

Šestasedmdesátiletý Read zvítězil před půl stoletím v prvním závodě mistrovství světa na starém Masarykově okruhu ve třídě do 250 ccm. Celkem v Brně vyhrál šestkrát, naposledy před čtyřiceti lety ve třídě do 500 ccm. Prvním vítězem v závodě světového šampionátu na novém okruhu zase byl v roce 1987 nyní pětapadesátiletý Australan Gardner, který svůj úspěch o rok později v Brně zopakoval.

Obě tyto motocyklové legendy se ve čtvrtek od 18:00 zúčastní společně s dalšími jezdci z dopolední vyjížďky autogramiády v brněnské Vaňkovce.

Zdroj: ČTK

Štítky motocykl, Brno, Phil Read, Wayne Gardner, mistrovství světa, Masarykův okruh, Karel Abraham, Honda, Danilo Petrucci, Aleix Espargaró

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před GP pojedou ulicemi Brna i motocyklové legendy Read a Gardner  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.