Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výstavy se zvířaty v Brně přilákaly 50.000 lidí

Více než 50.000 lidí navštívilo v uplynulých čtyřech dnech na brněnském výstavišti zemědělské veletrhy Národní výstava hospodářských zvířat, Biomasa a Národní výstavu myslivosti. Jejich součástí byla i výstava chovatelských potřeb Propet a chovatelské výstavy psů a koček.

Návštěvnost se ve srovnání s minulými ročníky, které se konaly před dvěma roky, zvýšila o 7000 lidí. Výstav zúčastnilo 318 vystavovatelů, jichž a ve srovnání s předešlým ročníkem přibylo. Hlavní novinkou byl první ročník Národní výstavy myslivosti, který dnes skončil. Přes 80 vystavovatelů na něm představilo myslivecké potřeby. Zpestřením akce byla soutěž dřevorubců.

Celkem bylo na brněnském výstavišti k vidění přes 5000 zvířat, od hospodářských až po domácí mazlíčky. Na Národní výstavě hospodářských zvířat a zemědělské techniky prezentovalo své úspěchy 277 chovatelů. Počtem 800 vystavených hospodářských zvířat šlo o přehlídku srovnatelnou s největšími evropskými výstavami svého druhu, uvedli pořadatelé.

Po čtyři dny se pavilon P stne nejluxusnější stájí v Evropě a možná i na světě. Národní výstavu hospodářských zvířat pořádáme na brněnském výstavišti od roku 2009. Děkuji všem, kteří se podíleli na její organizaci a přeji úspěšný veletrh,“ řekl při slavnostním zahájení generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Netradiční podívaná přilákala na brněnské výstaviště nejen zemědělské odborníky, ale i laickou veřejnost, kterou zaujaly mj. komentované přehlídky skotu, prasat, koz a ovcí, jezdecká aréna s prezentací chovných koní nebo westernový program. Návštěvníci opět vybírali nejkrásnější krávu výstavy a titul Miss sympatie získala kráva plemene Hereford z farmy Zelený v Drouhavci.

"Živočišná výroba má u nás tradici a tady bylo k vidění skutečně to nejlepší, co v oblasti chovatelství a plemenitby můžeme jako Česká republika prezentovat," řekl ministr zemědelství Marian Jurečka.

Úspěšnou premiéru měla Národní výstava myslivosti, která oslovila jak širokou mysliveckou obec, tak milovníky přírody a rodiny s dětmi. Osmdesát vystavovatelů představilo kompletní škálu mysliveckých potřeb, nechyběly ani tematické výstavy, kulinářská a dřevorubecká show nebo pódiový doprovodný program. U příležitosti zahájení byla slavnostně předána ocenění Regionální potravina Jihomoravského kraje a Zlatá chuť jižní Moravy a součástí výstavy byla prezentace oceněných výrobků.

Svou vysokou oblibu opět potvrdila výstava chovatelských potřeb PROPET doprovázená Mezinárodní výstavou psů všech plemen INTERCANIS a Mezinárodní výstavou koček INTERFELIS.

Zdroj: ČTK, Tisková zpráva
 

Štítky výstava, hospodářské zvíře, Brněnské výstaviště, Brno, myslivost, Jihomoravský kraj, Marian Jurečka, Evropa, Veletrhy Brno, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavy se zvířaty v Brně přilákaly 50.000 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.