Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie zajistila na jižní Moravě od páteční noci 35 běženců

Policie zadržela na jižní Moravě od páteční noci dvě skupiny běženců. Tvořilo je 21 imigrantů ze Sýrie. Další běženci byli z Iráku a Somálska.Cestovali z Rakouska do Německa. Policisté je zajistili v Mikulově na Břeclavsku při kontrolách autobusů a vlaků jedoucích z Vídně.

Neměli u sebe žádné doklady, řekla mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová. Letos policisté v regionu zajistila přes 450 běženců, což je desetkrát více než ve stejném období loňska. Většinu tvoří Syřané.

"Prvních šest jsme jich nalezli v pátek v noci. Početnější skupinku jsme nalezli v dalším autobuse v sobotu dopoledne. Kromě deseti mužů ji tvořily dvě ženy a tři děti," uvedla mluvčí.

Cizinci byli zajištěni a převezeni na policejní služebnu do Břeclavi. Policisté musí nyní zjistit jejich totožnost. Pokud v některé ze zemí žádají o azyl, bude předáni tamním úřadům.

"Pokud o azyl nikde nežádají, čeká je správní řízení, v němž budou vydáni do země, z níž do České republiky přicestovali, tedy v tomto případě do Rakouska," dodal mluvčí.

Situace v mnoha evropských zemích se kvůli napjaté situaci na Blízkém východě a v severní Africe natolik zhoršila, že některé státy Evropy přijímají opatření s cílem zamezit přílivu běženců. V Brně se v pátek konaly demonstrace proti jejich přijímaní, ale i pro jejich podporu.

Zdroj: ČTK

Štítky policie, Jihomoravský kraj, Rakousko, Německo, Irák, Sýrie, Somálsko, Vídeň, okres Břeclav, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zajistila na jižní Moravě od páteční noci 35 běženců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.