Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie propustila většinu zadržených při demonstracích v Brně

Policie vyslechla a propustila šest ze sedmi lidí, které v pátek odpoledne předvedla na služebnu v Brně po dvou demonstracích pro a proti přijetí uprchlíků. Sedmého předala kolegům z útvaru, který po něm delší dobu pátral, řekla dnes mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová. Zatím policie v souvislosti s protesty nikoho neobvinila.

"Máme velké množství videomateriálů z akce, které budeme vyhodnocovat. O postupu v případech lidí, které jsme zajistili, se teprve rozhodne v příštích dnech," uvedla mluvčí.

Oba protesty se konaly současně na Moravském náměstí jen několik set metrů od sebe. Protiuprchlické demonstrace se podle policie účastnilo asi 700 lidí, opačný názorový tábor na náměstí přišlo podpořit 500 lidí. Dva lidé byli lehce zraněni, prvním z nich je zakročující policista a druhým jeden z demonstrantů.

Policie sedm lidí předvedla. Dva z nich podle policejní mluvčí neuposlechli výzvy policistů, dva zaútočili na policisty, jeden je podezřelý z podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod, další ze zapálení vlajky. Podrobnosti k těmto případům policejní mluvčí zatím neuvedla.

Protest proti uprchlíkům pořádalo radikální uskupení Dělnická mládež, které je propojeno s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti. Při demonstracích hrozily střety mezi radikály a jejich odpůrci. Zabránili jim ale policejní těžkooděnci.

Zdroj: ČTK

Demonstrace na Moravském náměstí

Sobota, 27. června 2015, 13:26

1
2

Štítky policie, demonstrace, Brno, Dělnická strana sociální spravedlnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie propustila většinu zadržených při demonstracích v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.