Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vrať se, odkud jsi přijela, křičel na muslimku v brněnském supermarketu

Mladá muslimka českého původu se v sobotu stala terčem verbálního útoku v brněnském supermarketu. Útočník jí údajně také chtěl sundat šátek. Když se ženy zastali další návštěvníci obchodu, muž odešel. Incidentem se zabývá policie, vyslechla ženu i svědky.

Případ evidujeme a dále jej prošetřujeme. Policii byl incident nahlášen až po tom, co pachatel z místa odešel, policie po něm nadále pátrá. Zajišťujeme i případné nahrávky z bezpečnostních kamer v okolí místa činu. Slovní útok se obešel bez fyzického napadení a muž se poté ještě chvíli pohyboval po prodejně. Incident zatím nemá právní kvalifikaci,“ řekl Lidovkám.cz policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podle předsedy Ústředí muslimských obcí Muneeba Alrawiho útočník na ženu křičel, aby se vrátila, odkud přijela. Když se slovně bránila bezchybnou češtinou, začal jí prý vyhrožovat, že jí uřízne hlavu. Žena se obávala, že si na ní počká a že jí ublíží. Proto přivolala policii.

Podle Alrawiho jde o další z výsledků nenávistných kampaní proti muslimům a migrantům. „Již se zaměňuje každý muslim za migranta a každý migrant za muslima,“ sdělil Alrawi ČTK v textové zprávě.

V Brně žije podle dostupných informací několik set muslimů. Od roku 1998 ve městě funguje první česká mešita.

V pátek chtějí na Moravském náměstí v centru Brna protestovat radikálové z Dělnické mládeže proti migrantům směřujícím do Evropy. Nedaleko bude ve stejné době akce na podporu uprchlíků.

Autor: Lidovky.cz, ČTK
 

Štítky policie, Pavel Šváb, Ústředí muslimských obcí, Brno, Dělnická mládež, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrať se, odkud jsi přijela, křičel na muslimku v brněnském supermarketu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.