Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Legendy i letos nabídly výjimečný automobilový zážitek

Druhý ročník motoristické megashow je už za námi. Oldtimery, youngtimery, hypersporty, ameriky, motocykly, kolekce Porsche a Ferrari, autosalon současných vozů, závodní auta v plné akci od motokár po dakarskou Tatru, tematické výstavy a hlavně hvězdy motorsportu světového formátu, které byste v Praze nečekali.

Přes 750 automobilů, 350 motocyklů a spousta celebrit nasáklých benzinem. Po úspěchu loňského ročníku motoristické slavnosti Legendy s víkendovou návštěvností téměř 20 000 lidí se inspiroval jeho tvůrce k přípravě pokračování, které bylo ve všech směrech lepší. Na ploše 640 000 m2, kde každý návštěvník loni strávil průměrně 5 hodin, se v letošním roce představily ještě zajímavější exponáty, kompletnější sbírky, nejdražší hypersporty současnosti nebo unikátní závodní vozy a několik oficiálních českých premiér, například nové Audi Q7.

Diváci mohli vozy vidět i v plném nasazení na delší rychlostní zkoušce měřící 1,5 kilometru kompletně zabezpečené dle oficiálních závodních regulí pod záštitou Autoklubu ČR. V neposlední řadě Legendy opět přivítaly motoristické osobnosti celosvětové úrovně, jejichž jména byly pro mnohé opravdovým překvapením. Nad celou akcí převzal záštitu Prezident Mezinárodní automobilové federace FIA Jean Todt, který se už v Praze objevil na pozvání Autoklubu České republiky. 

Nejvyšší česká motoristická autorita je rovněž spolupořadatelem Legend, přičemž AČR zde prezentovala nejen svůj program a iniciativu na poli bezpečnosti silničního provozu a motorsportu, ale také rozvoj náboru talentů motoristického sportu. V areálu anglického parku Psychiatrické nemocnice Praha-Bohnice byla připravena jak rozšířená dětská, tak bohatší dámská zóna s komentovaným programem a soutěžemi o ceny.

Legendy

Neděle, 21. června 2015, 12:07

40
39

Štítky Praha, Ferrari, Porsche, Tatra Trucks, Amerika, Autoklub České republiky, Jean Todt, Audi Q7

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendy i letos nabídly výjimečný automobilový zážitek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.