Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Firma HTC začne v Brně zaškolovat první pracovníky v pondělí

Tchajwanská společnost HTC začne v pondělí v Brně zaškolovat první zaměstnance. Zatím jich má 85. Další bude postupně nabírat, ale spuštění provozu opravárenského centra, které ohlásila už dříve, se odkládá na pozdější termín.

Důvodem je technologická náročnost vybavení centra, řekl regionální ředitel CTP Tomáš Budař, který zastupuje developera, od něhož si HTC pronajímá prostory v průmyslové zóně Černovická terasa.

"Potřebují si vše důkladně připravit, aby provoz centra byl co nejefektivnější. Zatím mají k dispozici pouze administrativní prostory," vysvětlil Budař. HTC se v Česku postupně chystá investovat stovky milionů dolarů.

Podle Michala Žižlavského z vládní agentury CzechInvest jde o jednu z nejrychlejších investic, která se do ČR dostala. První kontakty s tchajwanskou firmou začaly začátkem ledna. Jednání o místě, kde firma bude působit, trvala asi čtyři měsíce. Stát HTC neposkytl žádné investiční pobídky. Podle Žižlavského firmě příchod do Brna ušetří náklady. Dosud měla společnost v Evropě jen obchodní zastoupení. V Brně otevře první servisní centrum mimo Asii.

Na jak dlouho firma investici plánuje, neřekla, chce však prý být stabilním a kvalitním zaměstnavatelem a v blízké budoucnosti má mít centrum v Brně 500 zaměstnanců, do budoucna by jich mohlo být až 1000 a pracovníci by se podle dřívějších vyjádření mohli podílet i na vývoji. HTC chce navázat i spojení s brněnskými univerzitami a Jihomoravským inovačním centrem.

HTC je jedním z největších výrobců mobilních telefonů na světě. Tchajwanská firma se v prvním čtvrtletí vrátila k zisku a výsledky překonaly očekávání analytiků. Firmě pomohlo snížení nákladů a zaměření na přístroje ze střední části trhu, tedy ani levné, ani příliš drahé. Čistý zisk činil 360 milionů tchajwanských dolarů (292 milionů Kč).

Největším tchajwanským investorem v Česku je nyní společnost Foxconn, globální výrobce počítačů. FOXCONN CZ s.r.o., která byla založena jako regionální výrobní centrála skupiny Foxconn v Evropě, má závody v Pardubicích a Kutné Hoře a obchodní centrum v Praze. Foxconn v Česku zaměstnává asi 5000 lidí.

Zdroj: ČTK

Štítky HTC, Brno, Česko, Foxconn, Michal Žižlavský, CTP, Evropa, CzechInvest, Černovická terasa, Jihomoravské inovační centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma HTC začne v Brně zaškolovat první pracovníky v pondělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.