Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Brně protestovali aktivisté proti týrání zvířat v cirkusech

Přibližně 30 aktivistů včera v Brně-Bohunicích protestovalo proti utrpení zvířat v cirkusech. Akce se konala před šapitó Cirkusu Humberto, který tam hostuje a patří k nejstarším českým a zároveň nejslavnějším evropským cirkusům. Demonstrace se obešla bez problémů a výtržností, řekl mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Aktivisté tvrdí, že zvířata v cirkusech musí podstupovat kruté praktiky svých drezérů. Část účastníků protestu proto měla přes ústa a oči černou pásku, čímž předváděli společnost, která toto chování přehlíží, a někteří se oblékli do kostýmů a hráli zvířata v řetězech, která byla pomazaná umělou krví.

I když aktivisté poukazují na to, že v některých cirkusech jsou zvířata týrána a trápením jsou nucena pro radost diváků dělat různé kousky, chovatelé tvrdí, že násilí není nutné. Například principál cirkusu Jo-Joo, který pravidelně hostuje v Brně, Jaromír Joo má své tygry a levharty tak rád, že s nimi nocuje v jejich kotcích a má je jako své mazlíčky.

"Pokud se podchytí u zvířete jeho hravost, a to je pak za své výkony odměňováno, cítí přitom lásku chovatele, pak jej lze i touto velmi přátelskou formou přimět k zajímavým výkonům. To je cesta, kterou jde většina moderních cirkusů," řekl dříve ČTK.

Zdroj: ČTK Foto: Nechceme cirkusy se zvířaty v ČR

Štítky cirkus, Brno, Cirkus Humberto, Brno-Bohunice, týrání zvířat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně protestovali aktivisté proti týrání zvířat v cirkusech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.