Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Znojma cvičili záchranáři pomoc při hromadné nehodě cyklistů

Hromadná dopravní nehoda se srážkou dvou dodávek a zraněním skupiny 20 cyklistů byla námětem dnešního česko-rakouského cvičení záchranářů ve Vratěníně na Znojemsku. Jihomoravský kraj je dlouhodobě cílem cykloturistů, jen Moravské vinařské stezky měří přes 1200 kilometrů. Do cvičení se zapojilo 150 zdravotníků, hasičů a policistů z ČR i Rakouska, sdělil novinářům jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Vratěnín leží v nejzápadnější části kraje, v těsném sousedství Jihočeského kraje, Vysočiny i Dolních Rakous. Cvičení na tamním letišti mělo otestovat spolupráci mezi záchrannými složkami těchto regionů.

Šlo o první cvičení na jižní Moravě zaměřené na cyklisty. V regionu jich přibývá spolu s tím, jak se budují cyklostezky. V některých oblastech, hlavně na Břeclavsku a Hodonínsku, je bicykl nejužívanějším dopravním prostředkem.

Při cvičení hasiči otestovali záchranu zraněných, zdravotníci je třídili, ošetřovali, zajišťovali převoz do nemocnic a policisté koordinovali pomoc i okolní dopravu.

Spíše než problém se vzrůstající nehodovostí cyklistů mají policisté s jejich neukázněností. Stále častěji si stěžují na jejich opilost, nedostatečnou výbavu jízdních kol a také jejich riskantní chování. Zřejmě to si v neděli vyžádalo smrt mladého cyklisty a těžká zranění jeho dvou přátel na Vyškovsku. Při sjíždění prudkého kopce se srazili. Případem se zabývá policie.

Zdroj: ČTK

Štítky cyklista, Znojmo, Vratěnín, Jihomoravský kraj, ČSSD, Michal Hašek, Rakousko, Česko, okres Znojmo, Dolní Rakousy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Znojma cvičili záchranáři pomoc při hromadné nehodě cyklistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.