Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Břeclavská radnice se brání milionové pokutě u soudu

Břeclavská radnice podala žalobu proti milionové pokutě, kterou dostala letos od Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za to, že neuchovala dokumentaci k soutěži o návrh studie celkové rekonstrukce veřejného osvětlení ve městě. Řekla to mluvčí Krajského soudu v Brně Lenka Smutná Polachová. Případ je teprve na počátku, radnice podala žalobu koncem dubna.

Podle zákona o veřejných zakázkách je zadavatel povinen uchovávat dokumentaci o veřejné zakázce po dobu pěti let od uzavření smlouvy. Platí to také pro soutěž o návrh, a to i v případě, že na tuto soutěž nenavazovalo zadávací řízení. Město požadovanou dokumentaci úřadu podle předsedy ÚOHS Petra Rafaje nepředložilo. Při stanovení výše pokuty vzal ÚOHS v úvahu závažnost správního deliktu a skutečnost, že chyba radnice znemožnila přezkum jejího postupu. "Svou povahou tedy jde o jeden z nejzávažnějších správních deliktů," dodal Rafaj.

Břeclavská radnice měla nedávno problém také s tendrem na nakládání s komunálním odpadem. ÚOHS zrušil výběr vítěze zakázky. Také v tomto případě skončila zakázka u soudu.

Zdroj: ČTK

Štítky radnice, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, soutěž, Krajský soud v Brně, Petr Rafaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břeclavská radnice se brání milionové pokutě u soudu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.