Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekDnes, 16:30
Fenomén Burger Inn krmí Brňany už čtyři roky. Z kuchyně o rozměrech dva krát dva metry se podnik postupně rozrostl na čtyři místa po celém městě. Kromě nabombených burgerů si strávníci s oblibou pochutnávají na hranolkových miskách, vytuněných tortillách i na poctivé zelňačce. Během letošního jara na jídelní lístek přibyla také hora specialit z kuřecího masa. Restauratér a šéfkuchař Jakub Řiháček prozradil, jaké novinky se zrovna žhaví na grilu a kam směřuje jeho podnikatelská vize.
Burger Inn vznikl z jednoduché myšlenky. Dělat burgery, které mají koule. Žádné polotovary, žádné ošizené suroviny. Vyzrálé hovězí z farmy Škodovi, exkluzivní a inovativní omáčky, prémiové sýry a pořádná (vlastní) slanina. Přestože většina zákazníků spíš sáhne po roky odzkoušené klasice, ani odvážných experimentů se tato parta nebojí.
Na jídelním lístku se kromě stálic objevují také speciály, které se těší velké oblibě. Začátkem října kuchyň opustila limitka, kterou kuchaři ladili k dokonalosti několik týdnů. Celá tyčinka Snickers, šťavnaté hovězí, sýr Pepper Jack, slanina a koprové kvašáky. To vše ukryté v louhované housce. Burger s čokoládovou tyčinkou však podle šéfkuchaře a majitele Burger Innu Jakuba Řiháčka není to nejodvážnější, co mají za sebou.
„Boření hranic se nebojíme, pomyslnou bariéru jsme překonali už dávno. Meze neexistují, jde udělat vlastně cokoliv, jen musíte mít nápad a správně zvolenou kombinaci," míní restauratér. Dodal, že mezi nejvíce prodávané položky patří například burger s arašídovým máslem a borůvkovým džemem. Trhákem byl i speciál s kouřovou majonézou a nakládanými višněmi.
Na listopad chystají netradičně pojatou husu. Chybět nebude ani sýrová sezona, která zpravidla startuje souběžně s několika konkurenčními řetězci. „Je to taková naše tradice. Lidé nám často píší i s předstihem, zajímá je, co plánujeme. Letos to budou tři burgery topící se v sýru a smažený side dish. Loni to byl populární mac and cheese, letos do těstovin nejdeme," nalákal restauratér.
O originální kulinářské zážitky není nouze ani v Chicken Innu. Lidé si podle Řiháčka oblíbili speciály vycházející z popkultury. „Inspirujeme se tím, co zrovna frčí. Měli jsme třeba Minecraft nebo Superman menu. Osvědčilo se nám to. Když vyšla druhá řada seriálu Wednesday, udělali jsme majonézu z černého česneku. Podle objednávek mám pocit, že se v tom lidé museli koupat. Ke třem stripsům si ji brali i pětkrát," prozradil Řiháček.
Restaurace měla původně fungovat krapet jinak. Řiháček chtěl dělat dobré kuře z housek, absolutním hitem se ale stala variace na populární pokebowls. „Museli jsme překopat nabídku, na jeden burger totiž prodáme asi padesát misek. Rozhodli jsme se, že půjdeme lidem vstříc a budeme dělat, co nás všechny baví," řekl.
Přestože to mnozí neví, na vymazleném jídle si v Burger Innu pochutnají i celiaci a lidé s nesnášenlivostí lepku. „Všechny burgery jsme schopni udělat v bezlepkové variantě, u hranolek a kroket to děláme automaticky. Dokážeme se vším pracovat tak, abychom jídlo nekontaminovali," popsal Řiháček. Vše odstartovala jeho manželka, která sama lepek nesmí.
„Na čepu neustále máme minimálně dvě bezlepková piva. Komplet bezlepková je i zelňačka. Tu jsme původně začali vařit trochu z recese, ale lidé si ji oblíbili natolik, že ji nemůžeme vyřadit z nabídky," dodal majitel. Komunita těch, kteří bezlepkové pokrmy v Burger Innu vyhledávají, se podle něj neustále rozrůstá. Příjemným bonusem je také to, že jídlo dostanou bez příplatků a přirážek. „Samotného mě štvalo, když má žena za stejné jídlo platila mnohonásobně více," zakončil Řiháček.
Přestože od středy do soboty si v Burger Innu bez rezervace v podstatě není možné sednout, valná většina objednávek je na rozvoz. „Během klasického pátečního dne uděláme čtyři sta burgerů a zhruba tři sta z nich bude na rozvoz," odhadl Řiháček. Na dovážky jídla si podle něj lidé zvykli hlavně během covidu.
„Kdybych měl otevřít další pobočku, asi bych se z toho už zbláznil," zavtipkoval restauratér. V merku má ale třeba Bystrc. Do Prahy se mu expandovat nechce, mnohem radši by pobočku otevřel v rakouské Vídni.
„Je to sen, který bych si chtěl splnit. Jednou už jsme byli docela blízko, ale nakonec z toho sešlo a otevřeli jsme lodní kontejner na Mendláku. Během teambuildingu jsme navštívili několik tamních nejlépe hodnocených burgráren a osobně si myslím, že by v Brně měly těžký život. Naše scéna je totiž naprosto skvělá. Myslím si, že máme Rakušanům co nabídnout. Už třeba jen proto, že je pro nás typické louhované pečivo, ke kterému mají v Rakousku i v Bavorsku blízko. Navíc by nám zůstali naši dodavatelé, kterým se do Prahy nechce," popsal podnikatel.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám