Špína a myší bobky. Inspektoři zavřeli restauraci v Bučovicích

Autoři | Foto Potraviny na pranýři

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce uzavřeli restauraci Boo burger na náměstí Svobody v Bučovicích. V provozovně našli myší trus, špínu na podlaze i zařízeních a poškozené stěny. Pro opětovné otevření bude nutná kontrola a náprava závad.

Inspektoři si posvítili na restauraci Boo burger, která se nachází náměstí Svobody v Bučovicích na Vyškovsku. Pracovníky Státní zemědělské a potravinářské inspekce čekalo nemilé zjištění. Provozovna byla ve stavu, kdy ji museli okamžitě zavřít. K tomu došlo v pondělí 7. července.

Podle informací, které inspektoři zveřejnili na svém webu Potraviny na pranýři, v podniku nalezli stopy po působení hlodavců i jejich trus. Taktéž jim vadil zanedbaný úklid. „Provozovna je nezabezpečená před pronikáním škůdců. Nečistoty jsou na podlaze na regálech i na zařízeních. Jsou poškozené stěny i strop,“ uvedli inspektoři na webu, kde také zveřejnili fotky z místa.

Pro znovuotevření provozovny je standardně potřeba opakovaná kontrola ze strany inspekce. „Je-li provozovna uzavřena inspektorem SZPI, je to vždy na základě zjištění závažného porušení hygienických předpisů, kdy stav v provozovně nebo její části neumožňuje garantovat bezpečnost potravin nebo pokrmů uváděných do oběhu. Při uložení zákazu inspektoři kontrolované osobě sdělí, jaká opatření musí splnit, aby mohl být zákaz uvolněn. Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ popsal již dříve standardní postup mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky SZPI, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, potravináři kontrola, špína, trus

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.