Inspektoři navštívili Motorest Rohlenka na dálnici u Brna. V kuchyni našli myší trus i mrtvé myši, stěny byly pokryté plísní a podlahu halila vrstva špíny. Kvůli riziku kontaminace potravin musela provozovna okamžitě zavřít.
Inspektoři si posvítili na Motorest Rohlenka, který se nachází na stejnojmenné dálniční odpočívce u Brna ve směru na Ostravu. Pracovníky Státní zemědělské a potravinářské inspekce čekalo nemilé zjištění. Provozovna byla ve stavu, kdy ji museli okamžitě zavřít. K tomu došlo ve středu 26. února.
Podle informací, které inspektoři zveřejnili na svém webu Potraviny na pranýři, se v podniku objevilo riziko kontaminace potravin kvůli nevyhovujícím podmínkám a zanedbanému úklidu.
„V kuchyni se povalovaly nejen myší bobky, ale také mrtvé myši. Stěny i stropy motorestu jsou olezlé plísní, na podlaze byla vrstva špíny,“ uvedli inspektoři na webu , kde také zveřejnili fotky z místa.
Pro znovuotevření provozovny je standardně potřeba opakovaná kontrola ze strany inspekce. „Je-li provozovna uzavřena inspektorem SZPI, je to vždy na základě zjištění závažného porušení hygienických předpisů, kdy stav v provozovně nebo její části neumožňuje garantovat bezpečnost potravin nebo pokrmů uváděných do oběhu. Při uložení zákazu inspektoři kontrolované osobě sdělí, jaká opatření musí splnit, aby mohl být zákaz uvolněn. Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ popsal již dříve standardní postup mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.