Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Brno se rozhodlo skoncovat s poruchovými girlandami. Dodavatel je odstraní a vrátí peníze

Brno ukončilo smlouvu s designérským studiem Visualove kvůli problémům s girlandami v centru města. Studio girlandy odstraní a vrátí městu vyplacené peníze. Brněnské technické sítě uvažují o náhradě v podobě jednodušších bílých a červených konstrukcí, které by ladily s vánoční výzdobou.

Konec po dvou letech

Ani loňská úprava nových slavnostních girland v centru Brna nesplnila očekávání, a navíc se objevila obava z nedostatku náhradních dílů. Designérské studio Visualove, které girlandy navrhlo a dodalo, proto začátkem října požádalo o ukončení smlouvy. Technické sítě Brno jako zadavatel tento krok tento týden schválily. Dohoda zahrnuje vrácení všech dosud vyplacených peněz.

„Máme za sebou desítky úspěšných projektů včetně Festivalu planet nebo brněnské vánoční hvězdy. Bohužel u girland nás zklamal subdodavatel, který sliboval jejich odolnost i v daleko horším počasí, než je v Brně běžné, což nesplnil. Proto jsme se rozhodli v souladu se smlouvou nabídnout městu a Technickým sítím řešení, a to vrácení peněz a odinstalování girland. Neradi bychom totiž dál kazili dobrou reputaci města a naší společnosti,“ uvedl Jan Machát ze studia Visualove.

Brno testuje, jestli údržbáři opravili po čtvrt roce dekorační světýlka

Brno ve Střední ulici znovu rozsvítilo světelné girlandy z dílny studia Visualove, které od Vánoc opravovali údržbáři. V ostatních ulicích zatím zůstávají nadále odstavené. Město girlandy vypnulo loni na začátku prosince, kdy necelý měsíc po...

Provizorní řešení v brvách Brna

Výsledkem je tedy ukončení smlouvy spojené s vrácením všech inkasovaných peněz. Samotné odinstalování girland, které má začít v pondělí 28. října, provede studio na svoje náklady.

„Ve spolupráci s brněnským informačním centrem jsme prověřovali možná technická řešení nastalé situace pro letošní advent a vedení města jsme navrhli, aby byly mezi nosná lana, kde jsou nyní uchyceny girlandy, umístěny konstrukce s jednoduchou bílou a červenou výplní. Předpokládáme náklady ve výši 300 tisíc korun,“ sdělil Pavel Rouček, generální ředitel Technických sítí Brno. Výsledek reprezentovat barvy Brna a bude ve shodě s vizuálním stylem výzdoby Brněnských Vánoc.

Slavnostní osvětlení v centru Brna svítí už od roku 1959 a během let prošlo několika opravami. Poslední velká oprava proběhla před sedmnácti lety, a nové girlandy byly poprvé rozsvíceny 17. listopadu 2022 v ulicích Kobližná, Běhounská, Česká, Masarykova a Středova. Město Brno na obnovu přispělo částkou 5,49 milionu korun, kterou Technické sítě Brno využily hlavně na zaplacení dodavatele a na pokrytí půlmilionových nákladů spojených s organizací designérské soutěže.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Benáčková

Štítky girlandy, osvětlení, Vánoce, Visualove, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se rozhodlo skoncovat s poruchovými girlandami. Dodavatel je odstraní a vrátí peníze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.