Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Cvičení na Vyškovsku prověřilo záchranáře v extrémních situacích. Spolupracovali s hasiči i policisty

Na Vyškovsku se uskutečnilo cvičení Integrovaného záchranného systému, při němž záchranáři, hasiči a policisté řešili krizové scénáře, od autonehody ve vodě po útok ozbrojeného muže. Každý zásah byl komplikovaly nečekané okolnosti, což prověřilo jejich schopnost reagovat ve vyhrocených situacích.

Na Vyškovsku se uskutečnilo náročné cvičení složek Integrovaného záchranného systému, jehož cílem bylo prověřit připravenost a koordinaci záchranářů, hasičů a policistů při řešení krizových situací. Připraveny byly složité úkoly, které simulovaly různé mimořádné situace.

Jedním z úkolů bylo například poskytnout pomoc zraněným po dopravní nehodě, při níž několik osob skončilo ve vodě. Záchranáři museli zvládnout nejen rychlou péči o pacienty, ale i práci v náročných podmínkách. V dalším scénáři se týmy věnovaly osobě, která po pádu v lese utrpěla vážný úraz, když spadla ze srázu.

Třetí situace byla zaměřena na útok ozbrojeného muže, po kterém došlo k pobodání několika osob. Tady šlo o to, jak rychle dokáží jednotlivé složky zajistit bezpečí a zároveň poskytovat první pomoc. K nečekaným komplikacím došlo i při simulaci překotného porodu a při péči o zraněné po výbuchu, kde šlo o kritické zranění více osob.

„Musím pochválit všechny účastníky tohoto cvičení, předvedli skvělé výkony, bylo to náročné po fyzické i psychické stránce. Přestože scénáře čtyř úkolů byly pevně dané, jednotlivé příběhy se pak vždy mohly odvíjet trochu jinak, podle toho, jak se k situaci posádky postavily. Viděl jsem velkou snahu spolupracovat, všichni fungovali jako tým a to byl náš cíl,“ uvedl vedoucí krizové připravenosti jihomoravské záchranky Vojtěch Nečas.

Ohodnoť článek

Foto se svolením ZZS JMK

Štítky ZZS JMK, HZS JMK, PČR, hasiči, záchranáři, policisté, cvičení, porod, výbuch, záchrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cvičení na Vyškovsku prověřilo záchranáře v extrémních situacích. Spolupracovali s hasiči i policisty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.