Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Mladá maminka prohrála boj s rakovinou. Lidé se ve sbírce skládají na pomoc pro její dva syny

Ve věku devětatřiceti let zemřela Eva, maminka, dcera, kamarádka kolegyně z Brna, které lékaři letos v červenci diagnostikovali agresivní formu rakoviny v terminálním stádiu, a to přesto, že Eva pravidelně chodila na preventivní prohlídky. Eva zemřela 8. října a zůstali po ní její dva synové, devítiletý Dominiček a jedenáctiletý Daneček. Evu měsíc po narození druhého syna opustil její partner a jejich otec, a tak chlapci vyrůstali dlouhé roky bez něj. Lidé se teď ve veřejné sbírce skládají na finanční pomoc pro oba chlapce. K pomoci se může připojit každý.

Mladá maminka zemřela necelé čtyři měsíce od chvíle, kdy jí lékaři rakovinu diagnostikovali

Eva přivedla na svět dva syny, ale jejich otec opustil rodinu hned měsíc po narození druhého syna. O děti se tak společně s Evou starali její rodiče. K tomu Eva chodila do práce, aby financovala hypotéku. Otec dětí o ně celých devět let neprojevil zájem.

První den letošních letních prázdnin se Evě v práci udělalo špatně. Následná návštěva u lékaře jí i její rodině obrátila život vzhůru nohama. Lékaři jí diagnostikovali agresivní formu rakoviny s metastázemi v terminální fázi. Ačkoliv se její stav pokoušeli vyřešit odborníci, bylo její onemocnění natolik závažné, že léčba paliativní chemoterapií trvala velmi krátce a byla ukončena.

Eva byla podle lékařů jedinou pacientkou v Evropě s tímto vzácným a nevyléčitelným onemocněním. Její stav se během dvou měsíců velice rychle zhoršil, byla upoutaná na lůžko a vyžadovala nepřetržitou péči. Trápily ji bolesti, nevolnosti, nechutenství, otoky končetin a nadměrné množství tekutiny v břišní dutině. Maminka dvou dětí zemřela za necelé čtyři měsíce od chvíle, kdy jí lékaři vzácnou formu rakoviny diagnostikovali.

Lidé se ve sbírce skládají na pomoc pro syny Evy

Devítiletý Dominiček a jedenáctiletý Daneček budou vyrůstat bez maminky a do péče si je vzali rodiče Evy, kteří jsou ve starobním důchodu, a tak se kamarádky Evy rozhodly uspořádat finanční sbírku na podporu obou dětí ve složité situaci.

Během dvou dní, kdy je sbírka aktivní, lidé mezi sebou vybrali přes 1 200 000 korun. „Nechceme, aby se prarodiče ke všemu tomuto trápení, na které se neměli možnost připravit, museli ještě strachovat o finanční situaci a mohli se věnovat jak vnukům, tak trávit čas i se svoji dcerou,“ popsaly kamarády Evy Lucie a Tereza.

Peníze, které lidé mezi sebou vyberou, rodina využije na nezbytné výdaje jako jsou nákupy potravin, oblečení nebo dioptrické brýle pro děti, ale také na výdaje spojené s bydlením, pohonné hmoty, nebo na školní potřeby, obědy, družinu, příspěvky na školy v přírodě, příměstské tábory, výlety, ale i mimoškolní aktivity.

„Chceme, aby prarodiče, kteří pobírají starobní důchod, mohli dětem zajistit plnohodnotné dětství,“ doplnily obě kamarádky.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Donio

Štítky sbírka, pomoc, děti, rakovina, úmrtí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olga Fabiankova

Velmi smutné... děti, které potřebují oba rodiče... zlo, které přišlo odejde, a všem přeji opět slunečné dny.

Dnes, 17:13Odpovědět

Mladá maminka prohrála boj s rakovinou. Lidé se ve sbírce skládají na pomoc pro její dva syny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.