Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

VIDEO: V jihomoravské metropoli už vyhlíží Vánoce. Na Moraváku roste vyhlídkové kolo

Na Moravském náměstí v Brně začala stavba vyhlídkového kola, které se poprvé roztočí 15. listopadu při zahájení vánočních trhů. Kromě kola se lidé mohou těšit i na kluziště, jehož stavba začne příští týden a otevře se pravděpodobně koncem listopadu.

Stejně jako předchozí adventy bude Moravskému náměstí vévodit vyhlídkové kolo. Pracovníci v úterý začali s jeho montáží, první návštěvníky ale oblíbená atrakce sveze 15. listopadu, tedy v den slavnostního zahájení brněnských vánočních trhů. Slavnostní zahájení obstará populární zpěvák a moderátor Leoš Mareš, jenž vystoupí na Zelném trhu v sedm hodin večer.

„Na Zelném trhu opět téměř polovinu míst tvoří řemeslníci a nositelé lidových tradic, kteří platí snížené nájemné. U sochy Jošta na Moravském náměstí poskytujeme stánky zdarma až 60 neziskovým organizacím. Velký prostor jsme věnovali v programu také rodinám s dětmi. Spousta aktivit a atrakcí je navíc zdarma,“ uvedla první místostarostka městské části Brno-střed Ludmila Oulehlová (ANO).

V příštím týdnu pak začne na náměstí také stavba kluziště. To by mělo zahájit provoz podle počasí, pravděpodobně na konci listopadu.

Ohodnoť článek

Foto Anna Pospíšilová

Štítky Vánoce, trhy, advent, kolo, atrakce, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V jihomoravské metropoli už vyhlíží Vánoce. Na Moraváku roste vyhlídkové kolo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.