Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Do brněnské spalovny povolali na pomoc horolezce. Vyčistí absorpční věže

Každý podzim provádí zaměstnanci brněnské spalovny SAKO pravidelnou údržbu zařízení, aby zajistili, že z komínů bude stoupat jen vodní pára. Na čištění dvou mohutných věží absorbéru sami nestačí, a tak si najímají horolezce, protože věže mají v průměru deset metrů a na výšku jednadvacet metrů.

S příchodem podzimu provádí zaměstnanci brněnské spalovny SAKO pravidelnou údržbu. Do pucu musí dát veškerá zařízení, ne na vše jim ale stačí vlastní síly. „Zaměřujeme se nejen na kotle, ale na všech pět stupňů čištění spalin, aby i nadále z našeho komínu mohla z více než devětadevadesáti procent do ovzduší stoupat jen vodní pára,“ uvedli zaměstnanci spalovny na sociální síti Facebook.

Nepřehlédnutelnou částí systému spalovny jsou dvě mohutné věže, pomocí nichž se neutralizují kyselé složky v proudu spalin. „Jsou kulaté, takže uvnitř se nám lešení staví těžko. Sami to nezvládneme, tak si voláme na pomoc šikovné brněnské horolezce. Ti absorbéry dokonale vyčistí,“ doplnili zaměstnanci.

Horolezci si ve spalovně dají pořádně do těla. Každá z věží absorbéru má v průměru skoro deset metrů a na výšku dokonce jednadvacet metrů.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením SAKO Brno

Štítky SAKO, odpad, spalovna, čištění, údržba, horolezci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do brněnské spalovny povolali na pomoc horolezce. Vyčistí absorpční věže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.