Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Fotka polonahé ženy na střeše, která pobouřila internet, je na prodej. Vyvolávací cena je devět tisíc

Ve čtvrtek večer se v Suteren Pubu v centru Brna uskutečnila akce s názvem Vernisáž „Walking the Edge of Brno“ fotky, která pobouřila internet. Na akci se kromě obou autorek fotky a kurátora sešli také novináři a zájemci o jejich tvorbu. Kurátor na místě zahájil aukci o jeden z pěti výtisků fotografie. Její vyvolávací cena je 9 tisíc korun a zájemci o ni se mohou zúčastnit online aukce.

Vyvolávací cena fotky, která pobouřila internet, je 9 tisíc. Probíhá online aukce

Gabriela Eliáš a Marie jsou modelky a zároveň fotografky, které žijí a pracují v Brně a ve volném čase se střídají před a za objektivem fotoaparátu a vzájemně si pořizují fotky. Jedním ze svých posledních děl pobouřili internet. Marie vyfotila Gabrielu oděnou pouze v plavkách, jak na podpatcích pózuje na střeše domu v centru Brna, a to zcela bez jištění.

„Tahle ta jedna fotografie odstartovala virální poprask a my jsme za to rády, protože podle nás by umění mělo vzbuzovat nějaké emoce, mělo by rezonovat a mělo by zanechat nějaký dojem a pocit. A domnívám se, že se nám to touto fotkou podařilo,“ uvedla při diskuzi během vernisáže Marie, která je autorkou konkrétní fotky.

Ve čtvrtek se uskutečnila versináž, jejíž součástí bylo i zahájení dražby originálního výtisku fotky. „Jedná se o první fotografii, která byla v Brně takto prezentovaná a o fotografii byl velký zájem. Bude vydán v pěti exemplářích, z toho čtyři budou na prodej. Jednu kopii si již zamluvil neznámý kupec, který za ni zaplatil 7 tisíc korun,“ uvedl kurátor Marián Eliáš a zároveň zahájil aukci o fotografii s pořadovým číslem dva.

Vyvolávací cena je 9 tisíc korun a zájemci o originál se mohou zúčastni online aukce.

Fotka polonahé ženy na střeše bez jištění pobouřila internet. Jde nám o adrenalin, shodují se autorky

Gabriela Eliáš a Marie jsou modelky a zároveň fotografky. Žijí a pracují v Brně a ve volném čase se střídají před a za objektivem fotoaparátu a vzájemně si pořizují fotky. Jedním ze svých posledních děl pobouřili internet. Marie vyfotila Gabrielu...

„Fotografie odkrývá charaktery lidí za klávesnicemi,“ popsal kurátor

Právě kurátor potvrdil slova autorky fotografie. „Tato dokumentární fotografie performance dobře víří vody brněnských internetů. Fotografie odkrývá charaktery lidí za klávesnicemi,“ zahájil svůj proslov na vernisáži Eliáš.

„Brno je nejlepší místo na světě pro prezentaci umění ve veřejném prostoru. Potvrdit by to mohl každý autor soch, které byly vystaveny na Šilingrově náměstí nebo nejnověji také již zesnulý sochař Marius Kotrba, jehož socha svatého Kryštofa byla vystavena před Mahenovým divadlem,“ naráží kurátor na negativní emoce, které u Brňanů často vzbuzují umělecká díla ve veřejném prostoru.

Marián Eliáš je zároveň manželem modelky a fotografky Gabriely Eliáš, a tak s „Jako manžel a partner z toho nejsem nadšen. Strašně moc se o nii bojím a nemůžu se dívat na její výstupy, navíc z výšek mám respekt. Věřím jí však a vím, že ona ví, co dělá,“ popsal.

Ohodnoť článek

Foto Markéta Špoková

Štítky vernisáž, umění, fotografie, střecha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotka polonahé ženy na střeše, která pobouřila internet, je na prodej. Vyvolávací cena je devět tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.