Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Seniorka upadla ve svém bytě a ležela na zemi několik dní. Lidé slyšeli slabé volání o pomoc

Brněnští strážníci v pondělí vyjížděli do severní části Brna, kde ze svého bytu volala o pomoc starší žena. Když městští policisté zjistili, o který byt jde, rozhodli se bouchat a zvonit, na to však nikdo nereagoval. Nakonec na místo přijeli strážníci z pořádkové jednotky městské policie, kteří mají zkušenosti s otvíráním bytů. Společně se pak strážníci pustili do záchrany ženy.

Muži zákona nejprve po žebříku vylezli k oknu, které bylo pootevřené na ventilaci, a tak zevnitř mohli slyšet slabé volání o pomoc.

„Když se podařilo hlídce s šestaosmdesátiletou ženou zkontaktovat přes okno, posteskla si, že upadla a nemůže se zvednout. Postěžovala si také, že ji bolí hlava. Strážníci seniorku ujistili, že jí pomohou. Vysvětlili jí, že nejrychlejší způsob, jak se k ní dostat, je odvrtání zámku u vstupních dveří do bytu. Žena s tímto postupem souhlasila,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Když strážníci vstupovali do bytu, našli seniorku ležet na zemi. „Strážníkům tvrdila, že tam leží už týden a byla velmi rozrušená. Hlídka ženě poskytla první pomoc. Ještě než ji zdravotníci odvezli po prvotním ošetření do nemocnice, strážníci vyměnili zámek za nový a předali majitelce nové klíče,“ uvedla mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky seniorka, pád, žena, zem, byt, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka upadla ve svém bytě a ležela na zemi několik dní. Lidé slyšeli slabé volání o pomoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.