Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Lidé mohou opět navštívit Ústřední hřbitov v Brně. Přístupná je zatím pouze horní část u krematoria

Ústřední hřbitov v Brně se po dvou týdnech znovu částečně otevřel veřejnosti. Návštěvníci mohou vstoupit do horní části u krematoria, zbytek ale zůstane zavřený minimálně do 6. října kvůli škodám po silném větru a deštích.

Ústřední hřbitov v Brně od úterý částečně otevřel brány pro veřejnost. Správa hřbitovů po dvoutýdenní uzavírce zpřístupnila horní část pohřebiště, kam se vchází přes bránu u krematoria. Tato část zahrnuje vsypové a rozptylové loučky, několik skupin s urnami a část kolumbárií.

„Do dalších částí hřbitova, které jsou viditelně označeny páskou, se lidé zatím nedostanou. Prosíme, aby respektovali zákazy vstupu a nesnažili se oplocení překonat, a to v zájmu vlastní bezpečnosti,“ informovali pracovníci hřbitova na sociální síti Facebook.

Ústřední hřbitov je zavřený. Pokácet se musí dvacet stromů, další budou přibývat

Počasí, které panovalo v minulých dnech, zapříčinilo potíže v mnoha brněnských parcích a také na hřbitovech. Většinu z nich se podařilo otevřít 23. září, výjimku však tvoří Ústřední hřbitov, kde operují arboristé, kteří určují, jaké stromy budou...

Zbývající část hřbitova zůstane uzavřena minimálně do 6. října. Obřady probíhají dle plánu, ale návštěvníci musí dodržovat pokyny zaměstnanců a pohybovat se pouze po bezpečných cestách.

Omezení souvisí počasím, které v polovině září potrápilo celé Česko. Déšť na hřbitově silně podmáčel půdu, pak se přidal silný vítr a několik stromů popadalo. U dalších pád hrozil a pracovními museli provést tahové zkoušky, díky kterým zjistili, zda je daný strom stabilní a bezpečný. 

Ohodnoť článek

Foto se svolením Správy hřbitovů města Brna

Štítky Lidé mohu opět navštívit Ústřední hřbitov v Brně. Přístupná je zatím pouze horní část u krematoria

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou opět navštívit Ústřední hřbitov v Brně. Přístupná je zatím pouze horní část u krematoria  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.