Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Již 30 let se v Českých Budějovicích vyrábějí izolační skla do vašich oken

PR článek

V roce 1994 zahájila na Novohradské ulici v Českých Budějovicích soukromá firma AKUTERM výrobu izolačních skel. Velice rychle se dostala ve svém oboru na přední pozice a dnes patří mezi nejspolehlivější partnery pro výrobce oken.

Jistě se každý z vás setkal s izolačním sklem, které je nezbytnou součástí moderních oken, jak dřevěných a plastových, tak dnes čím dál více populárnějších oken hliníkových. V Českých Budějovicích se již 30 let právě tato skla vyrábějí a firma AKUTERM, která je ryze českou firmou bez zahraniční účastí, se stala významným zaměstnavatelem nejen Budějičáků, ale také lidí z blízkého okolí. 

V začátcích se vyráběla pouze izolační dvojskla z obyčejného plaveného skla (Float) s hliníkovým distančním rámečkem, který vymezuje prostor mezi skly. Výrobek nenabízel výrazně zvýšenou tepelnou izolaci oproti zasklení, které nabízelo sklo ve stávajících „panelákových oknech“. Jejich hlavní předností byla snadná údržba, omyvatelnost a nezamlžování prostoru mezi skly.

Postupně časem, s modernizací výrobních technologií a souběžně s požadavky na zvýšenou tepelnou izolaci občanských staveb, se začaly používat nízkoemisivní skla (sklo s neviditelným povlakem, které výrazně snižuje tepelné ztráty topení). Zavedly se teplé distanční rámečky, kdy se využívá nevodivých materiálů jako je nerez a kombinace plastu.

Firma také měla veliké štěstí, že jeden ze spolumajitelů firmy je člověk, který nabyl velké zkušenosti ve výrobě izolačních skel v Německu, které následně přenesl do Českých Budějovic. Firma AKUTERM jako první v České republice od roku 1996 dostala možnost používat ochranou známku Climalit Partner, která představuje ocenění za kvalitní výrobek, jehož součástí je zpracovaná sklovina jedné z největších evropských sklářských firem Saint Gobain Glass. Tato ochranná známka firmě AKUTERM otevřela cestu na zahraniční trh, hlavně německý. Export izolačních skel představuje více jak 10% celoroční produkce.

Dnes se vyrábějí především izolační trojskla, která jsou zasklená ve standardu moderních oken určených jak pro novostavby, tak i pro rekonstrukce. Jejich tepelná izolace je již skoro na úrovni obvodového zdiva dnešních novostaveb. Správně zvolené zasklení představuje velký potenciál pro celou stavbu ve formě finančních úspor, a především komfortu bydlení. Při volbě typu zasklení by se měly zohlednit světové strany, kam bude izolační sklo umístěné a v nemalé míře také vyhodnotit venkovní hlukovou zátěž. Dnes se již stává, že jeden rodinný dům má zabudované až tři druhy zasklení.

Moderní izolační skla dokáži výrazně zvýšit prostup sluneční energie do interiéru, které sníží potřebu na vytápění, jedná se o tzv. pasivní solární zisky.  Naopak zasklení s protisluneční úpravou, buď ve formě barevného zabarvení, reflexního pokovení, nebo neutrální nízkoemisivní vrstvy, vyřeší přehřívání interiéru. Pro uživatelé, kteří se potýkají s velkou hlukovou zátěží u rušných komunikací, je v nabídce možnost použít protihluková skla s akustickou fólií, kdy se dosáhne zvukového útlumu Rw až 55 dB.

Jak vidíte, firma AKUTERM má řešení pro každou stavbu a samozřejmě i pro ty, kteří chtějí ochránit svůj majetek nebo zdraví, kdy se do skla instalují bezpečnostní fólie proti vandalismu. Sklo v případě rozbití se nerozpadne na nebezpečné ostré kusy, a hlavně výrazně ztíží vniknutí nežádoucím osobám do budovy.

Roční produkce izolačních skel řadí firmu mezi přední výrobce na celém českém stavebním trhu. Za 30 let se v Českých Budějovicích vyrobilo přes 8 milionu kusů izolačních skel s označením AKUTERM. Můžete se s nimi setkat nejen u nás v jižních Čechách, Bavorsku, ale také po celé republice. V nemalé míře na jižní Moravě, což zřejmě poukazuje na původ obchodního ředitele firmy AKUTERM, který se v roce 1994 přestěhoval do Českých Budějovic a nastoupil do právě vznikající firmy.

Firma AKUTERM SKLO a.s., v rámci výročí 30 let zahájení výroby, chce především poděkovat všem zaměstnancům, kteří se podíleli a dnes podílejí na rozvoji celé firmy a postupném budování obchodní značky, která je pro zákazníky firmy AKUTERM symbolem kvality a spolehlivosti. Také děkuje svým stálým zákazníkům, drobným odběratelům a dodavatelům, kdy si firma váží dlouhodobého a trvalého partnerství, na kterém je postavena celá obchodní strategie firmy.

Štítky české budějovice, okna, výroba, 30 let, AKUTERM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Již 30 let se v Českých Budějovicích vyrábějí izolační skla do vašich oken  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.