Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Strážníci v Brně dohlédnou na průběh voleb. Zaměří se na dodržování veřejného pořádku

Brněnská městská policie nasadí více než sto strážníků k dohledu nad volebními místy, zaměří se na pořádek a dodržování pravidel voleb. Strážníci budou v pravidelném kontaktu s volebními komisemi a zajistí kontrolu i po uzavření místností.

Již za pár chvil se otevřou volební místnosti. Městská policie vyšle do terénu více než stovku strážníků speciálně vyčleněných pro dohled u volebních objektů. Zaměří se na dodržování veřejného pořádku, všímat si budou respektování pravidel stanovených zákonem o volbách a v případě složitější situace v dopravě usměrní provoz.

„Chci našim zaměstnancům upřímně poděkovat a složit velkou poklonu. Díky jejich nezištné ochotě jsme dokázali bez problémů personálně pokrýt mimořádně náročnou službu v době prudkých srážek a postavíme dostatek hlídek i pro nadcházející volební víkend,“ uvedl se sdělení pro novináře ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal.

Strážníci mají detailně rozplánované časté kontroly v okolí škol, školek a dalších volebních objektů. Ještě před zahájením hlasování se setkají s předsedy volebních komisí a předají jim na sebe spojení. Od té chvíle budou s komisemi v pravidelném kontaktu a poblíž volebních míst se budou pohybovat i po uzavření volebních místností.

Ohodnoť článek

Foto Jan Homolka

Štítky MPB, strážníci, volby, doprava, dohled, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v Brně dohlédnou na průběh voleb.  Zaměří se na dodržování veřejného pořádku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.