Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Povodí Moravy varuje před sesuvy břehů a pády stromů. Hrozí například na cyklostezkách

Povodně a silný vítr poškodily břehy i rostliny a stromy kolem vodních toků. Povodí Moravy varuje před sesuvy a pády stromů v blízkosti řek i potoků, nebezpečí hrozí například na cyklostezkách. Pracovníci doporučují vyhýbat se těmto oblastem kvůli přetrvávajícím rizikům.

V důsledku povodní, které o víkendu doprovázel silný vítr, došlo na mnoha místech k poškození břehů a vegetace podél řek, potoků i rybníků. Silně podmáčené oblasti se vyskytují nejen tam, kde se voda vylila z koryta, ale i na místech, kde k rozlivu nedošlo.  Nebezpečí hrozí například na cyklostezkách a dalších cestách a pěšinách v blízkosti vody.

„Povodí Moravy proto upozorňuje na vysoké riziko sesuvu břehů a pádů stromů v blízkosti vodních toků a žádá veřejnost, aby se v následujících dnech vyhýbala pohybu v blízkosti vodních toků, obzvláště pak v místech s břehovým porostem. V nevyhnutelném případě je pak nutné dbát zvýšené opatrnosti,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí podniku Petr Chmelař.

S mužem se utrhl břeh řeky v Brně. V rozvodněném toku se začal topit

Šestačtyřicetiletý muž šel v neděli vpodvečer podél toku řeky Svitavy v Brně, když se s ním na Mlýnském nábřeží utrhl břeh. Ve vodě se muž stihl chytit kmene zaplaveného stromu, ale docházely mu síly a z vody volal, že se utopí. Nakonec ho...

Pracovníci v místech, kde opadla voda, zjišťují stav koryt vodních toků, břehového opevnění i břehových porostů a provádějí nutné zásahy. Situace se týká celého území ve správě Povodí Moravy a s ohledem na rozsah rozlivů a stav terénu po zvýšených průtocích lze očekávat, že uvedená rizika budou přetrvávat několik týdnů.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením HZS JMK

Štítky Povodí Moravy, sesuv půdy, strom, cyklostezka, řeka, nebezpečí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povodí Moravy varuje před sesuvy břehů a pády stromů. Hrozí například na cyklostezkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.