Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Jihomoravští hasiči vyrazili pomáhat s následky povodní na sever Moravy

Tři desítky hasičů z Jihomoravského kraje vyjely pomáhat s odstraňováním následků povodní na sever Moravy. Zůstanou tam zatím tři dny, vypomohou především s čerpáním vody. Řekl to mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Moravskoslezský kraj je jedním z nejpostiženějších.

Odřad hasičů dnes ráno vyjel z Vyškova, cílem je Bruntál. „Šlo o požadavek z Národního operačního informačního střediska. Postavili jsme odřad, který čítá 26 hasičů, profesionálních a dobrovolných a deset kusů mobilní požární techniky. Technika je určená na nízkoobjemové čerpání, tedy na rodinné domy, sklepy, garáže, ne na čerpání velkých lagun," uvedl mluvčí. Doplnil, že Bruntál je jen cílová destinace, hasiči následně budou zaúkolováni v konkrétních lokalitách. Doba nasazení je podle mluvčího zatím tři dny. „Může se ale změnit, záležet bude na dalších požadavcích centrály," dodal Mikoška.

Na severu Moravy pokračuje uklízení spouště způsobené povodní a zjišťování škod. V některých místech ale úklid ještě ani nezačal, protože tam vznikly laguny a voda se tam stále drží. Ve zpustošených obcích, zejména na Bruntálsku, jsou lidé bez elektřiny, tepla i mobilního signálu. Například v Krnově, jednom z nejponičenějších měst, lidem teče z kohoutků jen užitková voda. Bez tepla je i většina lidí v Ostravě, kde voda o víkendu zaplavila teplárnu v Třebovicích. Kdy se teplárnu znovu podaří uvést do provozu, zatím není jasné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením HZS JMK

Štítky záplavy, hasiči, Jihomoravský, Moravskoslezský, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jihomoravští hasiči vyrazili pomáhat s následky povodní na sever Moravy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.