Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Pedagogická fakulta na Poříčí kvůli dešťům odsouvá začátek semestru. Studenty čekají čtyři dny volna navíc

Nejméně o čtyři dny si letní prázdniny prodlouží studující na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity. Vedení fakulty se kvůli dešťům a závažnému riziku povodní rozhodlo odsunout začátek akademického roku, který byl naplánován už na pondělí 16. září.

Akademici se bojí, že očekávané povodně zasáhnou budovy fakulty a výrazně omezí dopravní dostupnost v celé oblasti Poříčí na Starém Brně, kde fakulta sídlí. Výuka v původně plánovaném termínu nezačne, sdělila děkanka Simona Koryčánková po několikahodinovém jednání, které se uskutečnilo během pátečního dopoledne.

„Rozhodli jsme se z preventivních důvodů odvolat naplánovanou výuku až do čtvrtka 19. září. Podle aktuální situace se během týdne rozhodneme, zda bude moci výuka kombinovaného studia proběhnout už v pátek. Pokud by to bylo možné, začali bychom výuku v pátek 20. září s těmito studenty, pokud by to nebylo možné, zvažovali bychom, že přejdeme do online výuky,“ uvedla děkanka.

Studenti se museli evakuovat ze dvou budov kolejí v Komárově. Hrozí tam stoletá voda

Bezpečnostní a krizový výbor Masarykovy univerzity přijal několik preventivních bezpečnostních opatření, které se dotýkají zejména studentů ubytovaných na kolejích. V neděli hrozí, že voda zaplaví budovu do výšky až půl metru. V ohrožení je i...

Stoupající hladina blízké Svratky přiměla  pracovníky fakulty k preventivnímu vyklízení některých prostor. Doma kromě studentů zůstane také většina fakultních zaměstnanců. 

„Pokud nebudeme informovat jinak, od pátku 20. září bude veškerá výuka probíhat dle rozvrhu a bez omezení,“ uzavřela Koryčánková. Aktuální informace najdou studující i zaměstnanci ve svých e-mailech i na fakultním webu, 

Fakulta sportovních studií se prozatím rozhodla zrušit výuku v pondělí a úterý 16. a 17. září. Výuku na celý příští týden, tedy od 16. do 20. září, se rozhodlo zrušit i Centrum univerzitního sportu. Na Fakultě sociálních studií začne výuka z důvodu rekonstrukce budovy v ulici Joštova až 23. září. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Masarykovy univerzity

Štítky Brno, Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta, Poříčí, Svratka, povodeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pedagogická fakulta na Poříčí kvůli dešťům odsouvá začátek semestru. Studenty čekají čtyři dny volna navíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.