Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jaké jsou nejžádanější lokality v Brně? Možná vás to překvapí

PR článek

Už jste někdy slyšeli pojem brněnský zlatý trojúhelník? Jedná se o spojení lukrativních brněnských oblastí. Tvoří jej Masarykova čtvrť, Černá Pole a ulice Pellicova, která kopíruje významnou část parku Špilberk. Bydlení v těchto lokalitách je dlouhodobě považováno za nejvyhledávanější. Pro většinu obyvatel jsou však zdejší nemovitosti nedosažitelné. V žebříčku aktuálních poptávek tak vedou úplně jiné městské části.

Ruku na srdce, kdo by se každý večer nechtěl po práci vracet do střešního bytu s výhledem skoro až do oken brněnského hradu nebo trávit volný čas na zahradě své secesní vily? Po historickém stavení ve zmíněných lokalitách by bez přemýšlení sáhl pravděpodobně každý z nás. Nízká nabídka a vysoké ceny ale v podstatě vylučují zlatý trojúhelník ze hry při výběru nového bydlení.

Do popředí se tak stále více dostávají jiné čtvrti. Podle aktuálních poptávek brněnské realitní kanceláře REAL SPEKTRUM patří momentálně mezi nejžádanější lokality, Komín, Jundrov, Řečkovice nebo Žabovřesky. A je to celkem logické. Tyto městské části totiž nabízejí bohatou občanskou vybavenost a oplývají také například oázami klidu v podobě okolních lesů. Žabovřesky dokonce vedou i na poli nejrychleji prodávaných nemovitostí, které se dostanou do nabídky. Vedle nich jdou pak na dračku rodinné domy v okolí Brna.

Nejvíce se nabízejí byty na sídlištích

Poptávané lokality a rychlost prodeje jsou však jedna věc. Zajímavou statistiku ale najdeme také mezi nejčastěji nabízenými nemovitostmi. Tady je situace totiž zcela odlišná. V obou případech prodeje a pronájmu vévodí za uplynulý rok brněnským oblastem souběžně Líšeň a Vinohrady. Proč tomu tak je?

Oblíbená brněnská sídliště jsou hustě osídlena. Dává tedy smysl, že se lidé v těchto oblastech častěji stěhují. Navíc je zde o poznání více nemovitostí. Kupříkladu jeden průměrný panelový dům o sedmi podlažích disponuje přibližně třiceti dvěma byty. U většího, dvanáctipatrového paneláku je to už bytů šedesát. Vynásobte si toto číslo celým sídlištěm, a máte rázem úplně jinou nabídku, než v případě rezidenčních čtvrtí. Není proto divu, že místní nemovitosti se mezi inzeráty objevují nejčastěji.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Jeschke

Nevím, ale střešní byt bych nechtěl ani zadarmo. V létě k nevydržení. A vracet se večer - nechci pracovat 12 hodin denně. Osobně pracuji 6-14 hodin.

Středa, 11. září 2024, 11:24Odpovědět

Jaké jsou nejžádanější lokality v Brně? Možná vás to překvapí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.