Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Stavba atletického oválu v Břeclavi finišuje. Školáci si na hřišti zasportují od října, veřejnost na jaře

Rekonstrukce hřiště u školy Na Valtické v Břeclavi se blíží k závěru. Vzniklo nové atrium a kout s prolézačkami. Sportovní hřiště a ovál dělníci ještě dokončují, veřejnosti se otevře na jaře příštího roku. Celkové náklady dosáhnou třiceti milionů korun.

Oprava hřiště u školy Na Valtické v Břeclavi jde do finále. Prolézačky, houpačky, lezecké prvky a další originální kousky jsou novou výbavou atria školy. Sloužit bude pro žáky zejména z prvního stupně, ale i ke komunitním akcím obyvatel sídliště.

Atrium bude po vydláždění první dokončenou částí rozsáhlé rekonstrukce sportovního hřiště, které ke škole přiléhá. Ta pomalu směřuje do finiše. „Úpravy by měly být dokončeny do poloviny října, kdy by mělo proběhnout také slavnostní otevření. Zatím však pouze pro školu. Veřejnosti se hřiště otevře od jara příštího roku,“ přiblížil na facebookové stránce města místostarosta Jakub Matuška (Mladí a Neklidní).

Do jara by se měly dobře ujmout travní koberce na fotbalovém hřišti a veřejnost by tam pak mohla v odpoledních hodinách sportovat pod dohledem správce.

V Břeclavi staví nový atletický ovál. Doplní ho multifunkční hřiště a velodrom

Na sportovním hřišti Na Valtické v Břeclavi dělníci dokončují konstrukční vrstvy moderního sportoviště s multifunkčním hřištěm, atletickým oválem a doskočištěm. Zároveň staví atrium pro venkovní výuku u školy, v plánu je také dětské hřiště a...

Velké fotbalové hřiště je již obkrouženo atletickým oválem, zářivě modrou barvou povrchu už září také dvě multifunkční hřiště na míčové sporty. Firma dokončuje i doskočiště na dálku a sektor pro vrh koulí. Příští týden na místě přibude také sedmimetrová věž pro trénink dobrovolných hasičů. „Na podzim nás ještě čeká výsadba stromů,“ doplnil Matuška.

Krajští zastupitelé rozhodli, že na rekonstrukci hřiště pošlou dotaci ve výši 2,5 milionu korun. Jedna z největších investičních akcí letošního roku v Břeclavi dohromady spolkne třicet milionů korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Břeclav

Štítky atletika, ovál, stavba, škola, hřiště, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba atletického oválu v Břeclavi finišuje. Školáci si na hřišti zasportují od října, veřejnost na jaře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.