Počasí dnes25 °C, zítra29 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

V Břeclavi staví nový atletický ovál. Doplní ho multifunkční hřiště a velodrom

Na sportovním hřišti Na Valtické v Břeclavi dělníci dokončují konstrukční vrstvy moderního sportoviště s multifunkčním hřištěm, atletickým oválem a doskočištěm. Zároveň staví atrium pro venkovní výuku u školy, v plánu je také dětské hřiště a velodrom.

Do areálu břeclavského sportovního hřiště Na Valtické nyní vozí dělníci tisíc tun písku. Tolik materiálu je potřeba k dokončení konstrukčních vrstev budoucího moderního sportoviště. Atletický ovál už se v terénu pomalu rýsuje, veřejnosti se otevře od jara příštího roku.

„Na ploše, která je nyní vysypaná kamenem, bude nové multifunkční hřiště, atletický ovál a doskočiště. V terénu jsou již zřetelně vidět drenáže v místě, kde vznikne travnaté hřiště. Travní koberce budou položeny zhruba na přelomu září a října,“ nastínil na facebookovém profilu města průběh prací místostarosta Jakub Matuška (Mladí a Neklidní).

Pracuje se i na dvoře školy, kde vznikne atraktivní atrium pro venkovní výuku. Každým dnem se v něm začne pokládat dlažba. „V atriu přibude spousta nových stromů. Počítáme s tím, že je vysadíme zhruba v listopadu, aby se dobře ujaly,“ uvedl Matuška.

Za základní školou dojde do budoucna ke stavebním úpravám a prostor zde najde nové velké dětské hřiště, které bude sloužit celému sídlišti. Finančně se na něm bude podílet investor, který v sousedství chystá výstavbu šesti stovek bytů. Celý areál má doplnit velodrom, který jako soukromou akci plánují břeclavští cyklisté z klubu Sportcomplex.

Ohodnoť článek

Foto Město Břeclav

Štítky atletika, ovál, stavba, škola, hřiště, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Břeclavi staví nový atletický ovál. Doplní ho multifunkční hřiště a velodrom  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.