Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Přistál mi na balkóně nějaký ještěr, křičela seniorka. Strážníci leguána odchytili a předali specialistovi

Vyděšená seniorka z brněnské Bystrce volala strážníky, když jí na balkoně přistál podivný ještěr. Strážnice zvíře zkušeně odchytila a zjistila, že jde o leguána. Jelikož chovatel, kterému plaz pravděpodobně patří, nebyl doma ani na telefonu, zvíře dočasně skončilo v rukou specialisty

S informací, že právě málem dostala infarkt, se na tísňovou linku městské policie obrátila seniorka z Bystrce. Expresivním popisem chtěla dát najevo, jak se polekala, když vyšla na svůj balkon zalévat květiny. Strážníkovi na operačním středisku řekla, že jí za oknem přistálo jakési zvíře, které považovala buďto za varana, nebo za chameleona.

„Ještě před odchytářem stihla do bytu dorazit bystrcká hlídka městské policie. Na rozdíl od rozechvělé sedmdesátnice se strážnice hned při spatření ještěra rozjásala. Hned poznala, že je to leguán. Nadšeným hlasem ho pozdravila a vysekla mu poklonu, že je krásný chlap. Její spontánní úsudek byl mimochodem přesný. Později se totiž potvrdilo, že šlo skutečně o samce,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Plaza jako milovnice zvířat zkušeně uchopila, zatímco majitelka bytu zůstala v údivu. Strážníci se dozvěděli, že v bytovém domě v Laštůvkově ulici žije chovatel ještěrů. Nikdo z rodiny ale nebyl doma a nepodařilo se sehnat ani telefonický kontakt. „Strážníci proto zvíře dočasně svěřili specialistovi,“ doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MPB

Štítky MPB, strážníci, zvíře, leguán, odchyt, seniorka, balkón, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přistál mi na balkóně nějaký ještěr, křičela seniorka. Strážníci leguána odchytili a předali specialistovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.