Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

V Hustopečích otevřeli zrekonstruované koupaliště. Opravy stály 28 milionů

Šest dní před původně plánovaným termínem otevřelo v sobotu po kompletní obnově za 28 milionů korun koupaliště v Hustopečích na Břeclavsku. K dřívějšímu otevření pomohla rychlá práce Krajské hygienické stanice v Brně i vstřícnost stavebního úřadu, řekl místostarosta Hustopečí Josef Horák (KDU-ČSL). Původně počítalo vedení města s otevřením koupaliště 23. srpna.

„Hygienici odebrali kontrolní vzorky vody o den dříve, než jsme plánovali, a výsledky jsme dostali v pátek ráno. Okamžitě jsme se obrátili na stavební úřad, protože právě tyto dokumenty byly poslední, které chyběly k úspěšnému dokončení kolaudace. Pan vedoucí stavebního úřadu nám vyšel vstříc a kolaudaci dokončil ještě v pátek odpoledne," vysvětlil posun Horák.

Město o dřívějším otevření koupaliště informovalo na webu i facebookovém profilu a už v sobotu přišlo opravené bazény i tobogan se skluzavkou vyzkoušet 550 lidí.

„Večer jsme měli další premiéru, hodová zábava se poprvé konala v amfiteátru dokončeném v červenci. Kapacitu amfiteátru úspěšně prověřila páteční předhodová diskotéka," doplnil Horák.

Koupaliště prošlo kompletní rekonstrukcí 30 let od svého dokončení. Opravy se týkaly zejména technologií a bazénových van. Každý z pěti bazénů má nyní svou vlastní úpravnu vody, což by mělo zlepšit její kvalitu. Kvůli změně bezpečnostních předpisů za 30 let od vybudování koupaliště bylo nutné také prohloubit místo dojezdu skluzavky. Nové jsou i laminátové části toboganu a skluzavky.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Koupaliště Hustopeče

Štítky rekreace, koupaliště, opravy, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hustopečích otevřeli zrekonstruované koupaliště. Opravy stály 28 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.