Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Komu se nelení, tomu se zelení? Může se zelenit i vám

PR článek

Máte za domem vnitroblok, který zarůstá náletovými dřevinami, jsou zde staré rozpraskané betonové panely a klepače, na které již prach spíš sedá, než že by jej pomáhaly odstranit? Podejte si žádost v dotačním programu Vnitroblok! a proměňte nevyužívaný prostor na místo k vypití dobré ranní kávy ve stínu stromů, k setkávání se sousedy či zahradničení.

Od 15. září se opět spustí dotační program Vnitroblok!, který si klade za cíl vybudovat v husté městské brněnské zástavbě více funkčních zelených ploch. V rámci dotačního programu bude možné získat až 300 tisíc korun na jeden projekt. Nově bude také možné žádat až o 100 tisíc korun na vybudování zelené stěny bez automatického zavlažování. Touto novinkou jsme se nechali inspirovat v několika evropských zemích, kde je možné vidět tyto zelené fasády, které jsou nejen estetické, ale plní i mnoho ekosystémových funkcí. 

Žádosti se podávají elektronicky přes systém Grantys, a to v období od 15. září do 31. října 2024. Na stránce ekodotace.brno.cz se dozvíte více podrobností k programu nebo si také můžete prohlédnout mapu již zrealizovaných projektů i s fotografiemi.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vnitroblok, Brno, dotace, zeleň, zelená stěna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komu se nelení, tomu se zelení? Může se zelenit i vám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.