Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Začíná nejteplejší týden prázdnin. Ve středu naměříme 35 stupňů

Tento týden bude podle meteorologů zatím pravděpodobně nejteplejším prázdninovým týdnem. Teploty budou přes den stoupat nad tropickou třicítku, ve středu bychom na jihu Moravy měli naměřit dokonce 35 stupňů. Od úterý mají přijít lokální bouřky se srážkami nebo kroupami.

Během týdne čekáme každý den teploty nad třicítkou

Dnes se mají teploty na jihu Moravy vyšplhat až k 34 stupňům.

V úterý by mělo být maximálně 33 stupňů Celsia. „Jasno až polojasno, zejména na jihu kraje přechodně až oblačno a možnost přeháňky nebo i bouřky,“ popsala úterní předpověď počasí meteoroložka Andrea Kvapilová.

Nejteplejším dnem týdne má být středa

„Čekají nás také lokální bouřky s rizikem intenzivních přívalových srážek. Plošný déšť ale nikoli," uvedli meteorologové na svém webu. „Druhá polovina pracovního týdne bude obzvlášť nepříjemná kvůli vyšší vlhkosti," dodali.

Bouřky očekávají meteorologové i ve středu, na jihu Moravy zejména večer a v noci. Právě středa má být nejteplejším dnem týdne. „Odpoledne naměříme většinou kolem 31 stupňů Celsia, na jižní Moravě se pak teploty dostanou i přes 35 stupňů," uvedli odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu.

Lehké ochlazení má přijít o víkendu

Ve čtvrtek by se mohla odpolední maxima na Moravě dostat ke 34 stupňům Celsia a bude opět dusno. „Ve čtvrtek je opět šance na bouřky a přeháňky, tentokrát už na celém území. Nad jejich množstvím ale visí zatím otazník. Tak jako tak, srážky budou opět velmi lokální," uvedli meteorologové.

Na jihu Moravy budou tropické teploty panovat i v pátek. „Závěrečné ochlazení by mělo přijít až během víkendu, ale jeho přesné načasování a intenzita není v tuto chvíli zcela jasná. Na velké a trvalejší ochlazení to ale příliš nevypadá," uzavřeli meteorologové.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, výhled, teplo, vedro, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná nejteplejší týden prázdnin. Ve středu naměříme 35 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.