Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Inspektoři na Vyškovsku odhalili nelegální výrobnu potravin. Sádlo se škvařilo pod širým nebem

Inspektoři Státní veterinární správy v Jihomoravském kraji objevili na Vyškovsku nelegální výrobnu sýrů, masných výrobků a sádla. Nebezpečné potraviny byly neškodně zlikvidovány, provozovateli hrozí pokuta až padesát milionů korun.

Inspektoři odhalili na Vyškovsku nelegální výrobnu sýrů, masných výrobků a sádla. Zjistili podezření na možnou nelegální činnost v rámci pravidelné kontroly internetové nabídky potravin pro okres Vyškov. Podezření se následně potvrdilo při kontrole 23. července. 

„Veterinární inspektoři zjistili, že v provozu, který není pro tuto činnost schválen a registrován krajskou veterinární správou probíhala výroba potravin. Část výroby navíc běžela v nevyhovujících podmínkách pod širým nebem. Potraviny vyrobené v provozovně bez schválení a v popsaných podmínkách mají neznámý původ a nelze je považovat za bezpečné,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Inspektoři potraviny znehodnotili. FOTO: SVS

V provozovně se v době kontroly nacházelo přes třicet kilo živočišných produktů. Jednalo se o sýry, sádlo a masné výrobky. Potenciálně nebezpečné potraviny inspektoři znehodnotili barvou a nařídili jejich neškodné odstranění v asanačním podniku na náklady provozovatele.

„Část surovin použitých pro výrobu pocházela od vlastních zvířat, při kontrole hospodářství bylo zjištěno také několik porušení plemenářského zákona,“ doplnil Vorlíček.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SVS ČR

Štítky SVS, inspekce, potraviny, sýr, sádlo, nelegální, Vyškovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři na Vyškovsku odhalili nelegální výrobnu potravin. Sádlo se škvařilo pod širým nebem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.