Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Speciálně vyškolení policisté cvičí v brněnských Řečkovicích

PR článek

V bývalých řečkovických kasárnách, kterým Brňané neřeknou jinak než „na špici“, vyrostly za necelý rok a půl dva nové objekty pro výcvik policie. Moderní prostory, jejichž výstavba stála více než sto padesát miliónů korun a která byla z velké části financována z peněz Evropské unie nyní již intenzivně využívají k výcviku speciálně školené prvosledové policejní týmy. Sloužit však bude i řadovým policistům, hasičům, záchranářům a pravděpodobně i vojákům.

Veřejnost dnes již ví, že se Brněnští policisté mohou pochlubit špičkovými zákroky, těmi nejlepšími v republice. Především činnost policistů z Oddělení hlídkové služby, ale i jejich dalších kolegů, v poslední lednový den loňského roku ve výškové kancelářské budově v Holandské ulici vyhodnotilo a ocenilo vedení Policie ČR i ministerstvo vnitra jako zákrok roku. To tehdy v budově vyhrožoval použitím výbušnin a střelbou jeden ze zaměstnanců. Videozáběry z akce pak zvítězily v celostátní policejní soutěži Nejlepší důkaz. Z tohoto pohledu by se laik mohl domnívat, že dobře vycvičení policisté přece další výcvik nepotřebují. Jenže opak je pravdou. A policisté oddělení hlídkové služby si benefity kvalitního a pravidelného výcviku dokonale uvědomují. „Zatím jen zjišťujeme, jakou porci situací nám mohou nové řečkovické prostory nabídnout,“ říká podpraporčík Jaroslav Lopata z Oddělení hlídkové služby.

Více o práci policie a přijímacím řízení do služebního poměru zde.

Centrum nabízí k výcviku v betonovém komplexu sedm set metrů zastavěné plochy a skoro dva tisíce metrů v tréninkové hale. V nabídce je množství různých prostředí. „Při výcviku máme k dispozici třeba hotelové patro, mezonetový byt s točitým schodištěm, rodinný dům s garáží, restauraci či obchodní prostory. Všechno je velmi variabilní. Instruktoři nám mohou připravit zajímavé a náročné úkoly. Rozhodně to tu není nuda,“ tvrdí policista. Zdůrazní také skutečnost, že středisko prakticky sousedí s jejich domovskou budovou. „Dříve jsme cvičili na několika místech Brna a okolí. Teď máme vše v jednom a na té nejvyšší úrovni. Přesunem na výcvik prakticky neztrácíme žádný čas. Prostory jsou vysoce variabilní, instruktoři pro nás mohou simulovat i nečekané situace. Taková práce musí bavit.“

V betonovém komplexu několikapatrové budovy je k dispozici také lezecká stěna. Ta je ideálním prostorem pro hasiče a jejich lezecký tým. Na střeše budovy může také přistávat vrtulník, nabízí se tedy možnost využití i zásahovými jednotkami policie. Cvičící plní úkoly ve stísněných podmínkách simulujících například tunely či prostory vzduchotechniky nebo kanalizace. Navíc v celém komplexu lze simulovat denní/noční dobu. Cvičící se tedy musí často vyrovnat i s touto skutečností.

Zajímavé prostory pro výcvik nabízí i obrovská hala, která vznikla na ploše bývalého fotbalového hřiště. V ní lze mimo jiné nacvičovat zásahy v dopravě. Třeba násilné zastavení motorových vozidel. A v několika navzájem oddělených místnostech s rozličným uspořádáním prostoru i policejní taktiku zákroku v uzavřeném prostoru (CQB).

Byť nejsou nově otevřené prostory přístupně veřejnosti, zájemci o práci u policie se mohou s výsledky výcviku policistů seznámit na tradiční akci: Workshop - Policistou na zkoušku. Na ní si mohou zájemci o práci u policie vyzkoušet fyzické testy na potřebné k přijetí k Policii ČR. V časovém programu akce, která je nejblíže naplánovaná na 16. srpna 2024 (dalším termínem je 13. září), je pamatováno na ukázky policejní práce. Právě tyto ukázky policisté nacvičují a pilují v nových prostorech v Řečkovicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Výcvikové centrum policie, Nábor, Zaměstnání, Prace158xjinak, Policie.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speciálně vyškolení policisté cvičí v brněnských Řečkovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.