Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Nová sportovní hala v brněnské Vodově ulici bude nakonec o několik milionů dražší, než se předpokládalo

Budování haly pro míčové sporty v brněnské Vodově ulici je v polovině. Dokončená je hrubá stavba a dělníci instalují fasádní panely a zateplují střechu. Ve vnitřních prostorech montují rozvody vzduchotechniky, uvedl magistrát v tiskové zprávě. Hala bude v areálu Vodova třetí. První sportovci si tam zahrají na jaře příštího roku. Město nejprve počítalo s náklady 89,4 milionu korun. Aktuální investice se pohybuje okolo 97 milionů.

Důvody zdražení jsou dva. „První se týká založení stavby. Když se začalo kopat, tak se muselo zpevnit podloží, aby tam mohl vjet stroj na pilotování. Byla tam zvýšená vlhkost, což se zjistilo až po odkopání asfaltové plochy. Museli jsme proto nechat zpevnit základy a udělat hydroizolaci s vedlejší halou. Druhým důvodem je fasáda, jejíž cena od doby mezi projektem a realizací vzrostla. Z hlediska celé stavby se jedná o asi desetiprocentní zdražení," řekl Martin Mikš, ředitel městské společnosti Starez, která má brněnská sportoviště na starosti.

Práce začaly loni v září vytyčením sítí, demolicemi, odvozem suti a celkovou přípravou území. Následovalo vybudování základů či usazení retenční nádrže. Pokračují dle harmonogramu a hotová je hrubá stavba. „Dodržení termínu dokončení stavby je důležité také kvůli pořádání mistrovství světa basketbalistek do 19 let, které se bude v roce 2025 v Brně konat a bude to první velký turnaj v nově vzniklém komplexu tří hal," sdělil radní pro sport Tomáš Aberl (TOP 09).

Důvodem výstavby byla nedostatečná kapacita pro tréninky sportovních klubů. Prostor bude možné rozdělit do několika menších hřišť. Na podélné ploše mohou hrát házenkáři, futsalisté a florbalisté, příčně lze vytvořit hřiště pro basketbal, volejbal či nohejbal.

Nový objekt počítá s tribunou pro dvě stovky diváků, sousední haly mají kapacitu zhruba 3000 a 1000 diváků. Součástí stavby, kterou má na starost Moravostav Brno, bude i 37 parkovacích míst, rekultivace okolí nebo úprava osvětlení areálu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto STAREZ – SPORT, a.s.

Štítky sport, hala, stavba, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová sportovní hala v brněnské Vodově ulici bude nakonec o několik milionů dražší, než se předpokládalo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.