Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hustopeče mají nový amfiteátr za více než dvacet milionů korun. Poslouží zejména pro krojované hody

V Hustopečích dělníci dokončili přestavbu amfiteátru. Nachází se ve dvoře místního společenského domu, který čeká také rekonstrukce. Amfiteátr je první etapou přestavby celého areálu, prozatímní výstavba trvala přes rok. Poprvé se amfiteátr otevře veřejnosti v úterý 23. července. Při příležitosti slavnostního otevření otestuje Hustopečská krojovaná chasa nový taneční plac.

Areál v létě poslouží několika venkovním akcím

Nově vybudované zastřešené betonové pódium poslouží jako letní kino, v polovině srpna jsou zde naplánována i divadelní představení. Velký taneční plac naopak využijí tanečníci při hustopečských krojovaných hodech. Areál je navíc uzpůsoben bezbariérově. Amfiteátr za šestadvacet milionů korun bude veřejnosti poprvé zpřístupněn v úterý 23. července. 

„Některé práce však ještě probíhají, do konce července by mělo být úplně hotovo,“ uvedl ve zprávě pro novináře místostarosta Hustopečí Bořivoj Švásta (Zdravé Hustopeče). Kromě venkovního amfiteátru se město v první etapě rekonstrukce rozhodlo i částečně upravit společenský dům. Za dalších deset milionů korun město nechalo opravit část fasády domu a vybudovat toalety. Dělníci opravili také střechu nad hostincem, která byla ve velmi špatném stavu.

O přestavbě město jedná přes sedm let, problémem byly finance

O projektu přestavby areálu společenského domu město jedná přes sedm let. Stavební povolení a projektovou dokumentaci měly Hustopeče už v roce 2019. Problémem byla však finanční stránka. „Dlouhodobě usilujeme o získání dotací na opravu celého společenského domu. To se bohužel nedaří,“ vysvětlil Švásta. Podle projektové dokumentace celá přestavba areálu vyjde na sto dvacet milionů korun.

Další fáze rekonstrukce společenského domu se tedy budou odvíjet od aktuálních možností a priorit města. Projektová dokumentace počítá s kompletní rekonstrukcí a modernizací veškerého zázemí, včetně přilehlé hospody. Zásadní je zachování historického odkazu budovy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hustopeče

Štítky amfiteátr, společenský dům, rekonstrukce, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hustopeče mají nový amfiteátr za více než dvacet milionů korun. Poslouží zejména pro krojované hody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.