Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Zájem o koupání na Kraví Hoře roste, od Riviéry Brňany odrazují omezené možnosti parkování

Zájem o brněnská koupaliště byl v červnu o něco vyšší než v loňském roce. I za první polovinu července je návštěvnost Kraví hory a Biotopu Brno-jih vyšší než loni. Koupaliště Riviéra a Zábrdovice naopak hlásí kvůli počasí v červenci pokles zájmu. Riviéra zůstává spolu s Kraví horou nejvyhledávanějším koupalištěm ve městě. Riviéru navštěvují jak Brňané, tak i mimobrněnští turisté, řekla za městskou brněnskou společnost Starez-sport mluvčí Michaela Dittrichová.

Návštěvníci koupaliště Riviéra se již druhým rokem potýkají s omezenými možnostmi parkování. Kvůli pracím na stavbě velkého městského okruhu v Bauerově ulici musejí lidé, kteří přijíždějí autem, parkovat na odstavné ploše nedalekého sportovního areálu Anthropos nebo v parkovacím domě Expoparking. Lidé se k Riviéře od Anthroposu mohou přiblížit buď autobusem nebo jít pěšky podél řeky Svratky a přes lávku ke koupališti, kdy samotná cesta zabere zhruba 10 až 15 minut. Podle Dittrichové to však zájemce neodrazuje a největší vliv na návštěvnost má počasí.

„Pokud srovnám první polovinu července se stejným obdobím loni, a to u obou našich areálů, které provozujeme, návštěvnost je celkově o 24 procent nižší," popsala Dittrichová.

Zatímco Riviéru za první polovinu července navštívilo zhruba 25 000 lidí, a návštěvnost je tak nižší než před rokem, na koupališti Kraví hora mají zatím počet návštěvníků mírně vyšší než loni. „Návštěvnost v červenci je zatím velmi dobrá i díky vlnám veder, při nichž lidé často míří na koupaliště a obecně k vodě. Předpokládáme proto, že návštěvníků bude v červenci mírně více než v uplynulém roce. K tomuto pondělí dorazilo na koupaliště Kraví hora téměř 19 000 návštěvníků," sdělil mluvčí Brna-střed Michal Šťastný.

V červnu byla návštěvnost Kraví hory i Riviéry vyšší než minulý rok. Kraví horu navštívilo 29 800 lidí, což je podle Šťastného zhruba o stovku víc, než loni. Na Riviéru se vydalo letos v červnu 23 386 návštěvníků, je to přibližně o 19 procent víc než minulý rok. Také koupaliště v Zábrdovicích má proti loňskému červnu vyšší návštěvnost, a to až o 36 procent.

S návštěvností je letos spokojený i ředitel Biotopu Brno-jih Pavel Svrčina. „Červen přinejmenším vyrovnal rekord z předchozích let. Červenec má zatím také velmi dobré čísla," řekl.

Cena za vstup se v žádném ze zmíněných brněnských koupališť nezměnila. Návštěvníci využívají především zlevněného vstupné, které některá koupaliště nabízejí v odpoledních hodinách. „Největší zájem je po 15:00, kdy máme nižší vstupné," sdělil za Biotop Brno-jih Svrčina. Koupaliště na Kraví hoře lidé navštěvují nejčastěji mezi 14:00 až 18:00. „Pokud panují tropické teploty nad 30 stupňů Celsia, nezáleží ani tom, zda se jedná o pracovní den či víkend," řekl Šťastný.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Koupaliště Kraví Hora

Štítky koupání, voda, léto, rekreace, Brno, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

na Rivieru nezastavuje MHD, jen na jedné straně, na přehradu ani nevím jak se dostat, když nejezdí šaliny, tak je to asi nejblíž na Kraví Horu...

Úterý, 23. července 2024, 16:51Odpovědět

Michal Pokorný

Spousta Brňáků jezdí do biotopu do Říčan u Brna. Zabírají místa, parkují místním před domy a dělají bordel.

Sobota, 20. července 2024, 20:09Odpovědět

Zájem o koupání na Kraví Hoře roste, od Riviéry Brňany odrazují omezené možnosti parkování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.