Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

VIDEO: V Brně bojují s vedry. Rozpálené ulice i kolemjdoucí zchladí kropicí vozy

V reakci na vysoké teploty posledních dní přijali pracovníci městské části Brno-střed opatření k ochlazení centra města. Na Zelném trhu byla nainstalována mlžítka, která poskytují osvěžení návštěvníkům a prodejcům. Historickým jádrem Brna také projíždí kropicí vůz, který třikrát denně zvlhčuje vzduch, snižuje prašnost a zalévá okolní zeleň.

Vysoké teploty posledních dní rozpálily centrum jihomoravské metropole do nesnesitelných teplot. Zpříjemnit lidem alespoň částečně pobyt v centru města se rozhodli pracovníci městské části Brno-střed. Na Zelný trh nainstalovali mlžítko a historickým jádrem projíždí kropicí vůz, který ochlazuje rozpálené ulice.

„Ke kropení ulic přistupujeme každoročně, pokud nastanou tropické teploty. Kropicí vozy zvlhčují vzduch, snižují prašnost a také zalévají okolní zeleň. Projíždět centrem Brna budou až třikrát denně. S opatřením jsme začali ve středu, počítáme s ním i ve čtvrtek. Případné rozšíření o další dny bude záviset na počasí,“ sdělila 1. místostarostka městské části Brno-střed Ludmila Oulehlová (ANO).

Trasa kropicích vozů vede přes ulice Masarykova, náměstí Svobody, Kobližná, Jánská, Orlí, Dominikánská, Josefská, Minoritská, Zámečnická, Zelný trh či Rašínova. Nasazení kropiček není jediným krokem, který městská část s ohledem na tropické teploty zavedla.

V horní části Zelného trhu, nedaleko relaxačních lehátek, nainstalovali pracovníci odboru životního prostředí mlžítko. Zařízení osvěžuje nejen kolemjdoucí návštěvníky, ale také prodejce. Fungovat bude každý všední den a jeho provoz se bude upravovat v závislosti na aktuálních klimatických podmínkách.

Městská část rovněž na svém území provozuje pítka, jejichž počet každoročně navyšuje. V současné době se stará o šestnáct pítek. Zároveň pracovníci úřadu spravují oblíbené vodní prvky, jako je například kašna na Moravském náměstí, Dominikánském náměstí nebo fontána před Janáčkovou akademií múzických umění.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MČ Brno-Střed

Štítky horko, počasí, teplota, centrum, Brno-střed, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Brně bojují s vedry. Rozpálené ulice i kolemjdoucí zchladí kropicí vozy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.