Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V týdnu naměříme až 36 stupňů. S tropickými teplotami mají přijít silné bouřky

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu vydali předpověď, podle které se v tomto týdnu dočkáme tropických teplot, značného dusna a intenzivních bouřek. Nejnižší teploty naměří lidé v Brně a Jihomoravském kraji, a to 28 stupňů, nejvýše se pak teploty dostanou ve středu, kdy má být až 36 stupňů Celsia. Bouřky hrozí od středy až do víkendu.

Ve středu naměříme až 36 stupňů

Na pondělí meteorologové hlásí teploty od 25 do 28 stupňů, v úterý pak až 32. „Pondělí a úterý budou také dny převážně slunečné, stabilní a většinou beze srážek. Už během noci na úterý se ale začne oteplovat a oteplení vyvrcholí ve středu, kdy se teploty odpoledne dostanou v nížinách nad tropických 30 stupňů,“ informovali meteorologové na síti X.

Noc z úterý na středu by mohla být tropická, teploty neklesnou pod dvacet stupňů. Pro středu odborníci předpovídají Brnu a okolí 32 až 36 stupňů a nepříjemné dusné odpoledne.

Od poloviny týdne budou přicházet bouřky

Přicházející studená fronta by mohla přinést intenzivnější bouřky. „Ty budou mít k dispozici díky vlhkosti mnoho dostupné energie a díky vyššímu proudění (střihu větru) ve vyšších hladinách budou bouřky patrně i lépe organizované. Přesné detaily přechodu fronty jsou zatím nejasné, a tak bližší lokalizace není v tuto možná. Nebezpečnost bouřek budeme reflektovat případnými výstrahami,“ sdělili meteorologové.

Ve čtvrtek by mělo bát maximálně 33 stupňů. „Ve čtvrtek už ale panuje aktuálně největší nejistota nad množstvím srážek a případnými bouřkami. V tuto chvíli je tak předpověď dost nejistá, jisté ale je že se mírně ochladí,“ uvedli meteorologové.

Konec týdne bude relativně chladnější

V pátek bude opět nad třicet, na jižní Moravě lidé naměří až 35 stupňů, následovat bude ale další studená fronta, po které už se s tropickými teplotami rozloučíme.

„Na studené frontě by se měly v pátek opět objevit bouřky a opět mohou být i intenzivní. Pátek je v tuto chvíli ale s ohledem na počasí velmi nejistý. Pokud si plánujete cokoli na konec pracovního týdne, sledujte předpovědi průběžně,“ dodali meteorologové. 

O víkendu má být podle dlouhodobého výhledu okolo 24 stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky počasí, výhled, předpověď, Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V týdnu naměříme až 36 stupňů. S tropickými teplotami mají přijít silné bouřky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.