Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Brněnští strážníci řešili problémy způsobené prudkými bouřkami. Odčerpávali vodu a odklízeli stromy

Očekávané prudké bouřky zaměstnaly v noci z pátku na sobotu také brněnské strážníky. Řada míst byla zaplavená, na silnicích ležely vyvrácené stromy a přetékaly kanály. Na silnici v Jedovnické ulici se dokonce potýkali s rozsáhlou lagunou.

Strážníci se dozvěděli o vyvráceném stromu, který znepřístupnil cestu v Židenicích. Hlídka proto podle instrukcí operačního střediska kmen pomocí motorových pil rozřezala a následně odstranila.

Na Kolišti si strážníci všimli auta, které za jízdy uvázlo na zaplavené silnici. O jeho vyproštění proto požádali hasiče a sami usměrňovali dopravu, aby umožnili hladký průběh zásahu a aby se do podobné situace nedostali i další řidiči. Dvě hlídky městské policie upozorňovaly motoristy na možné riziko i v Hradecké ulici. Také tam déšť zatopil část silnice.

Průtrž mračen na několika místech ve městě odplavila i poklopy od kanálů. Odkryté vpusti mohly být nebezpečné nejen pro vozidla, ale také pro chodce. Strážníci je proto zabezpečili. Víka vraceli na místo například dvakrát v Řečkovicích, dále v Žabovřeskách, Jundrově, Bystrci, v Králově Poli i centru Brna.

„Hlídka z východu Brna objevila při kontrole v pátek pozdě večer rozsáhlou lagunu na silnici v Jedovnické ulici. Operační středisko proto vyrozumělo hasiče, že je nutné vodu odčerpat, a strážníci přibližně devadesát minut dávali pokyny řidičům. Po skončení zásahu našli v jízdních pruzích dvě různé registrační značky, které se pravděpodobně uvolnily z aut, jejichž řidiči se ještě před příjezdem strážníků a hasičů rozhodli vodu překonat," uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MPB

Štítky silnice, bouřka, déšť, záplavy, Brno, strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští strážníci řešili problémy způsobené prudkými bouřkami. Odčerpávali vodu a odklízeli stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.