Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Rekonstrukce koupaliště v Břeclavi za půl miliardy začne později. Město vyhlásí nový tendr

Rekonstrukce krytého bazénu i letního koupaliště za 553 milionů korun, která měla v Břeclavi začít v květnu, začne později. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil výběrové řízení, které město na zakázku vyhlásilo. Vedení Břeclavi se rozhodlo, že proti rozhodnutí ÚOHS nebude podávat rozklad, ale vyhlásí nový tendr. Ten by měl skončil letos v říjnu, břeclavská radnice o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Město v tendru obdrželo tři nabídky, jednu vyloučilo pro neúplnost. Vítězem tendru se stala firma Metrostav-DIZ. ÚOHS výběrové řízení zrušil na základě podání firmy Yucon CZ.

„Výběrové řízení pro Břeclav připravovala advokátní kancelář Havel a Partners. Postupovali jsme podle jejich doporučení, v některých oblastech jsme šli dokonce nad rámec zákona. Antimonopolní úřad vytknul městu Břeclav pouze spojení podmínek v zadávací dokumentaci," uvedli městští radní.

Rozhodnutí ÚOHS mohla Břeclav napadnout podáním rozkladu k předsedovi úřadu, rozhodla se ale této možnosti nevyužít. „Volíme variantu, která ušetří zhruba půl roku času, protože nechceme soutěžit v situaci, kdy se stavební trh oklepe a ceny půjdou zase raketově nahoru, jako tomu bylo v minulých letech. Vypsání nového výběrového řízení neznamená, že se s rozhodnutím ÚOHS ztotožňujeme," upozornilo vedení města.

Rada města by měla nový tendr vyhlásit v červenci. Předpokládá, že skončit by měl v říjnu. Rekonstrukci město připravuje od roku 2020, původě měly práce začít už letos v květnu a stavba měla trvat 18 až 24 měsíců.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tereza Břeclav

Štítky stavby, rekreace, Břeclav, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce koupaliště v Břeclavi za půl miliardy začne později. Město vyhlásí nový tendr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.