Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V Hustopečích otevřeli centrum pro hendikepované. Lidé tam mohou tvořit a potkávat se s přáteli

Neudržovaná ubytovna v jihomoravských Hustopečích se proměnila v moderní terapeutické centrum pro hendikepované. Klienti tam získají základní pracovní návyky a naučí se zodpovědnosti. Součástí je i byt pro nácvik samostatného bydlení.

Budova bývalé ubytovny v Hustopečích, jež dlouhé roky chátrala, prošla rekonstrukcí a vzniklo v ní sociálně terapeutické centrum. Lidé s hendikepem se tam mohou setkávat s přáteli, tvořit a pracovat. Mohou využívat keramickou, šicí nebo dřevařskou dílnu, k dispozici je jim také tělocvična a společenská místnost s kuchyní. Klienti také využijí tréninkový byt sloužící pro nácvik samostatného bydlení.

Donedávna sídlilo centrum v hustopečském centru volného času, klientům ale byla k dispozici jen jedna malá místnost. Nové prostory pojmou až dvacet lidí. Vybavení zaměstnanci pořídili díky podpoře dárců Diakonie Betlém, která je provozovatelem centra. Přispěli jednotlivci i firmy.

„Nové prostory nám poskytují nejen zatím nepoznaný komfort. Smyslem je, aby hendikepovaní lidé svůj život neprožívali v izolaci, ale aby žili co nejvíce jako všichni ostatní. Díky terapeutickému centru získávají základní pracovní návyky, učí se zodpovědnosti a samostatnosti a v neposlední řadě zažívají pocit užitečnosti a hodnoty své práce,“ uvedla v tiskové zprávě vedoucí centra Zuzana Čukanová.

Ohodnoť článek

Foto Diakonie Betlém

Štítky hendikep, centrum, pomoc, samostatnost, Diakonie Betlém, církev, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hustopečích otevřeli centrum pro hendikepované. Lidé tam mohou tvořit a potkávat se s přáteli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.