Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

VIDEO: Do centra Brna dorazily desítky policistů na koních. Předvedou své dovednosti

, aktualizováno 7. června 2024, 0:00

Desítky policistů v sedlech koní projely v pátek odpoledne brněnským náměstím Svobody. Strážci zákona z Česka i zahraničí zahájili mezinárodní policejní mistrovství České republiky v jezdectví, které se uskuteční v sobotu. Během pátečního odpoledne mohli Brňané v rámci Dne policie obdivovat techniku a shlédnout ukázky zásahů.

Policisté zájemcům během pátečního odpoledne, kdy se v Brně konal Den policie, předvedli nejen nejmodernější, ale také historickou policejní techniku. Nechyběly ukázky práce a vybavení policejních pyrotechniků, potápěčů či dopravní a pořádkové služby. Policisté z Oddělení služební kynologie předvedli zákrok proti agresivnímu pachateli se svými čtyřnohými parťáky.

V půl páté odpoledne zahájili policisté na brněnském náměstí Svobody mezinárodní policejní mistrovství České republiky v jezdectví. Na závody se podívají lidé v sobotu od desíti hodin v areálu Panská Lícha v brněnských Soběšicích.

„Letos své síly kromě domácích poměří policisté z Německa, Slovenska, Maďarska, Polska, Rumunska nebo Velké Británie,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Jezdci na koních poměří své síly nejprve ve skokovém derby, při kterém budou muset překonat přírodní i umělé překážky na trati. Následovat bude divácky velmi atraktivní disciplína,  policejní parkur, který je zaměřen na výkon policejní práce a souhru jezdce a koně. Závodníci musí překonat například sklopnou lávku, jízdu sníženým podhledem, vytlačování, průchod ohněm či střelbu ze hřbetu koně.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky PČR, policie, policisté, jezdectví, parkour, soutěž, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Do centra Brna dorazily desítky policistů na koních. Předvedou své dovednosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.