Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Oblíbená trasa podél Svratky se dočká opravy. Přibudou nové lavičky i grilovací místo

První část frekventované cesty pro pěší a cyklisty podél pravého břehu Svratky opraví na podzim městská část Brno-Bystrc za 3,3 milionu korun bez DPH. Druhá část oblíbené vycházkové trasy musí na opravu počkat až po dokončení protipovodňových opatření. Novinářům to dnes řekl místostarosta městské části Tomáš Jára (ODS).

„Tato rekonstrukce je dlouhodobě plánovaná, šetřili jsme na ni rok a půl. Celkem 1,8 milionu bylo vyčleněno v rozpočtu loňského roku, zbytek z letošního rozpočtu. Náklady na opravu celé cesty dosahují deseti milionů korun, druhá část je ale podmíněná dokončením protipovodňových opatření na Svratce. Navíc v druhé části bude třeba cestu rozšířit, což bude vyžadovat souhlas vlastníků v sousedství komunikace," doplnil Jára.

Původně měla oprava začít v květnu, městská část ji ale nakonec odložila na září, protože jde o velmi populární výletní trasu. Práce potrvají do konce října. Kromě opravy povrchu cesty mají přibýt nové lavičky, koše i grilovací místo.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky rekreace, cesta, Svratka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Špaček

Vzhledem k délce tras podél pravého břehu Svratky mi v článku chybí nějaký hmatatelný bod, který by ozřejmil, kam upíná městská část Brno - Bystrc investovat ušetřené finance, protože ani v textu, fotkou, či obrázkem plánu mi autor nenapověděl. Takto vím, za kolik a jen díky datování članku můžu tušit, že to možná podzim, kdy to provedou, bude letošní. Jo a taky že tam přibydou lavičky a koše.

Pátek, 7. června 2024, 11:33Odpovědět

Marie Glanczová

Protipovodňové opatření na řece Svratce budou hotovy na Sv. Dyndy, takže se protáhne doba na tuto dobu i tento projekt.

Čtvrtek, 6. června 2024, 00:20Odpovědět

Oblíbená trasa podél Svratky se dočká opravy. Přibudou nové lavičky i grilovací místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.