Počasí dnes32 °C, zítra27 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

U Brna hořel les. S hašením pomáhal i vrtulník s bambi vakem

Jihomoravští hasiči zasahovali od pondělního večera až do noci u požáru lesního porostu. Zásah zaměstnal patnáct jednotek hasičů a s hašením pomáhal i vrtulník. Příčina vzniku požáru je v šetření.

První jednotky vyrazili k hlášenému požáru lesa u obce Osiky na Brněnsku krátce po sedmé hodině večerní. „Při příjezdu první jednotky velitel zásahu průzkumem zjistil, že hoří v těžko přístupném terénu na ploše zhruba 100 krát 200 metrů a požár se dále šíří. Z těchto důvodů nechal vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

Proti plamenům hasiči bojovali pomocí celkem jedenácti vodních proudů. „Dopravu vody na požářiště zajistila kyvadlová doprava vody z koupaliště v Osikách. Účinný a rychlý zásah dále podpořil ze vzduchu vrtulník s bambi vakem. Ten provedl celkem osm shozů, poté musel hašení z důvodu přicházející tmy ukončit,“ uvedl Venclovský.

Během hodiny od ohlášení požáru na tísňovou linku měli hasiči plameny pod kontrolou. Když hasiči našli a dohasili skrytá ohniska, ohlásil velitel zásahu ve 21:46 likvidaci požáru. Do noci nad požářištěm dohlížela místní dobrovolná jednotka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky požár, les, plameny, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olga Berankova

nedela to nekdo umyslne

Středa, 15. května 2024, 08:27Odpovědět

U Brna hořel les. S hašením pomáhal i vrtulník s bambi vakem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.