Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 27. května 2024  |  Svátek má Valdemar
Bez reklam

Obyvatelé Boskovic mohou navrhovat projekty do participativního rozpočtu s názvem BoskoVize

Lidé v Boskovicích na Blanensku mohou navrhovat menší projekty do participativního rozpočtu. Na uskutečnění vítězných či vítězného návrhu na zvelebení města bude 500 tisíc korun, tedy stejně jako loni. Rozpočet letos nese název BoskoVize. Město o tom informovalo na svém webu.

Projekty lze navrhovat do konce září buď on-line, nebo písemně předepsaným formulářem, který lidé vloží do sběrného boxu na úřadě na Masarykově náměstí. Návrh musí být veřejně prospěšný, musí se týkat majetku města, například úprav veřejného prostranství či veřejně přístupných budov. Musí být také v souladu s územním a strategickým plánem města. Částka na uskutečnění projektu pak nesmí přesáhnout půl milionu korun.

„Můžete navrhnout jeden či více návrhů, ale každý z nich musí obsahovat všechny požadované informace - název, stručný popis, návrh rozpočtu, umístění, přínos návrhu a další," uvedla mluvčí radnice Martina Vašková.

Rozhodovat o návrzích se bude v listopadu, kdy hlasovat bude moci každý obyvatel Boskovic. Konkrétní systém hlasování město stanoví až podle počtu schválených projektů.

Do loňského ročníku participativního rozpočtu dorazilo 20 podnětů, uspěl návrh na vybudování hřiště bez hranic. Město tak rozšíří fotbalové a dřevěné hřiště na "Hradčanech" o tři prvky, které jsou určeny pro lidi s handicapem. Součástí projektu jsou i čtyři nové akátové lavičky.

Ohodnoť článek

Štítky hospodářství, Boskovice, rozpočet, participativní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Boskovic mohou navrhovat projekty do participativního rozpočtu s názvem BoskoVize  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.