Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dělníci v Blansku přemisťují jednu z páteřních větví vodovodní sítě. Chodce i řidiče čekají omezení

Dělníci v Blansku začali v části Dvorské ulice s pracemi na přeložce vodovodní sítě, která tak už nepovede pod sportovním hřištěm tamní školy. Stavba omezí pohyb chodců i vozů v lokalitě. Jedná se o jednu z páteřních větví vodovodní sítě v Blansku. Město o tom informovalo na svém webu.

Vodovodní litinové potrubí v současnosti vede pod sportovním hřištěm ZŠ a MŠ Blansko Dvorská. Právě to by se mělo změnit. Nově budou rozvody uloženy mimo školní areál. Investorem přeložky vodovodu je Svazek vodovodů a kanalizací měst a obcí.

„Přeložka má významný vliv na plynulé zásobování města a jeho místních části teď i v budoucnu. Pokud by se na původním potrubí vyskytla porucha, bylo by nutné provést zásah a výkopovými pracemi zasáhnout do povrchu školního hřiště. To by vedlo k vysokým cenám za obnovu povrchu, po dobu jeho opravy by také došlo k omezení využívání školního hřiště. Právě tomu má přeložka zabránit,“ uvedl investiční referent boskovické divize Vodárenské akciové společnosti Tomáš Malach.

Chodce i řidiče čekají omezení. Ve slepém úseku Dvorské ulice směrem k mateřské škole bude pro veřejnost přístupné pouze hlavní parkoviště u obchodního centra nad sportovním hřištěm. Vozy zásobování a automobily zajišťující svoz odpadů obchodnímu centru a mateřské škole budou moci přes stavbu projíždět na výjimku.

„Omezení se dotkne také chodců. Není totiž možné v průběhu prací zajistit bezpečný průchod stavbou. V místě proto musely být uzavřeny chodníky, které jsou nahrazeny vyznačenou obchozí trasou. Zhruba za měsíc dojde také k uzavření chodníku v hlavní Dvorské ulici vedoucího kolem školy směrem na Češkovice. Chodci budou muset využít chodník na protější straně, tedy blíže ke hřbitovu. Do jednoho jízdního pruhu se zúží také průjezd částí Dvorské ulice. Až do úplného konce stavby bude doprava řízena světelnou signalizací,“ dodal Malach.

Na přeložku vodovodu naváže oprava silnice v části Dvorské ulice, která už bude v režii města. Nového povrchu se dočká úsek od základní školy až po autobusovou točnu v celkové délce asi 600 metrů. Město nyní hledá firmu, která silnici opraví. Předpokládaný termín uskutečnění prací je červenec a srpen.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Blansko

Štítky ČR, stavby, správa, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci v Blansku přemisťují jednu z páteřních větví vodovodní sítě. Chodce i řidiče čekají omezení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.